Iron Man-helm voor Amerikaanse leger draait op Android

Android-helm Amerika
Het Amerikaanse leger heeft een nieuwe helm voor haar militairen ontworpen. De bedenkers hebben alleen iets teveel bij Tony Stark afgekeken.

De helm maakt gebruik van het zogeheten Helmet Electronics and Display System-Upgradeable Protection, oftewel: HEaDS-UP. Vergelijkbaar met de HUD van Iron Man. Deze display, dat in het glas van de helm zit verwerkt, zorgt ervoor dat gebruikers belangrijke informatie leesbaar voor hun ogen geprojecteerd krijgen. Hierdoor moet het voor de soldaten makkelijker worden om cruciale beslissingen te nemen in het slagveld. Dit alles wordt gerealiseerd door het Google-besturingssysteem Android.

De helm bestaat uit twee delen, waarvan het buitenste deel aangepast kan worden aan de specifieke omgeving waarin de militair zich bevindt. Daarnaast zorgt de helm ook voor betere oog-, gezicht- en gehoorbescherming. Nu nog bescherming tegen een posttraumatische stressstoornis. Ow, en wist je dat het Amerikaanse leger bezig is aan een heus Iron Man-pantserpak voor haar soldaten? (via: armu.mil)

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *