Ironisch: Alexa valt wereldwijd uit na toepasselijke reclame

Alexa, waarom doe je het niet?!
Oh God, nu moet je handmatig je agenda van vandaag doorlezen.

Amazon’s slimme assistent Alexa is op het moment haar virtuele tong kwijt, zo blijkt uit een groot aantal meldingen van gebruikers. Veel Echo-speakers lijken het niet of nauwelijks meer te doen. Ironisch genoeg voerde Amazon tijdens de afgelopen Super Bowl een wel heel toepasselijke reclamecampagne: Alexa verliest haar stem.

In de afgelopen paar uur zijn er zo’n duizend meldingen van storing bij Alexa gedetecteerd, zo ontdekte DownDetector. Voor sommigen doet de slimme assistent helemaal niks meer, terwijl andere gebruikers plots handmatig hun lichten aan en uit moeten zetten. Over ‘first world problems’ gesproken…

Het ziet ernaar uit dat de service achter Alexa het op het moment niet meer goed doet, hoewel Amazon zelf op hun status-website geen enkele storing vermeldt. Overigens lijkt het probleem zich vooral voor te doen bij de Echo, terwijl de Alexa-app wel naar behoren werkt. Amazon heeft nog niet gereageerd op de wereldwijde problemen.

De (toegegeven hilarische) reclamespot van het Amerikaanse miljardenbedrijf schetst een nu wel heel realistisch beeld van de slimme assistent. In de reclame – met een leuke cameo van de rijkste man op aarde – verliest Alexa haar stem, waarna beroemdheden als Gordon Ramsay, Rebel Wilson en Anthony Hopkins tijdelijk de veelal vreemde verzoeken van gebruikers belachelijk maken.

[gv data=”J6-8DQALGt4″][/gv]

Foto @AndresUrena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *