Is Android-oprichter Rubin het volgende #MeToo-doelwit?

Andy Rubin
Andy Rubin zit in de problemen, want deze week kwam naar buiten dat een ex-collega klaagde over zijn gedrag.

Android-oprichter en Essential-baas Andy Rubin meldde zich eerder deze week afwezig, nadat The Information berichtte over zijn vertrek bij Google. Rubin zou in 2014 zijn weggegaan nadat duidelijk werd dat hij een ongepaste verhouding had met een vrouwelijke collega. Zij diende vervolgens een klacht in.

De vrouw zou ook gewerkt hebben binnen de Android-tak en daarmee is een relatie in welke vorm dan ook ongewenst. Google eist van zijn werknemers dat zij hier melding van maken, zodat een van de twee overgeplaatst kan worden naar een andere afdeling. Uit het onderzoek zou dan ook gebleken zijn dat het gedrag van Rubin onjuist was en dat hij de situatie slecht beoordeelde.

Het is niet duidelijk wat de aard van de verhouding precies was en of Rubin haar misbruikte. Mike Sitrick, de woordvoerder van Rubin, ontkent in ieder geval dat de vrouw het niet eens was met de relatie. “Mr. Rubin heeft in zijn tijd bij Google nooit te horen gekregen dat hij is verkeerd heeft gedaan en heeft dat ook daarna niet gedaan.”

2 reacties

 1. Begin een beetje het idee te krijgen dat #metoo zo her- en der af en toe stiekem een beetje wordt ‘misbruikt’ door bepaalde figuren die bijv. geen contractverlenging hebben gehad o.i.d.

  • @lekkaah: Nog opvallender, het overkomt prominente mensen, en dus GELD hebben !
   Een schikking is waar men dan op hoopt.

   Kale kip kan je niet plukken en die kunnen ook niet echt van een voetstuk vallen.
   Draait allemaal om geld en wrok (of een combinatie).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *