Is Bixby klaar om te concurreren met Siri?

Auteur: , Geen reacties
Samsung Bixby

Bixby moet vandaag voor Galaxy S8-gebruikers uitkomen, maar is het er klaar voor?

Samsung’s spraakassistent Bixby, de concurrent van onder andere Siri en Google Assistant, wordt vandaag in de Verenigde Staten uitgerold onder Galaxy S8 en S8+-gebruikers. De vraag resteert: Is Bixby klaar om concurrenten als Siri aan te pakken?

De laatste tijd was Bixby in beta en werd getest door zo’n 100.000 gebruikers van het vlaggenschip van Samsung. Samen hebben zij meer dan 4 miljoen commando’s gegeven door middel van spraakbesturing. Door middel van ‘deep learning’ moet de virtuele butler nog slimmer en beter worden, maar kan het het uitstekende hulpje van Apple wel aan?

Op papier heeft Bixby een overduidelijk stapje voor op de concurrentie. Samsung’s assistent kan namelijk in combinatie met bepaalde apps veel meer dan andere spraakassistenten. Zo kan Bixby door menu’s van selecte apps bladeren en kan het instellingen veranderen. Toch zie ik niet helemaal het nut in van hands free instellingen veranderen terwijl je aan het rijden bent… dat kan toch wel even wachten?

The Verge testte Bixby toen de spraakassistent net in beta ging en ontdekte naast de kleine voordelen ook nog een hoop tekortkomingen. Hoe Bixby er nu voor staat moet blijken, maar simpele vragen als ‘wie is de president van de Verenigde Staten’ moeten toch wel kunnen?


Via: The VergeEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).