Is Bluetooth 5 apparatuur de moeite waard?

Auteur: , 1 Reactie
  Is Bluetooth 5 apparatuur de moeite waard?

De nieuwe Bluetooth verbinding is veel sneller dan zijn voorganger.

Als je een Bluetooth accessoire wil aanschaffen dan doe je er waarschijnlijk goed aan door een jaartje te wachten. De grootste smartphoneproducten, Samsung en Apple, zullen dan namelijk beschikken over Bluetooth 5.

Een draadloze technologie waarover de Samsung Galaxy S8 al beschikt en waarover de nieuwe Samsung Galaxy Note en iPhone ook over zullen beschikken.

Het is overigens ook niet dat smartphones van nu verouderd zijn. De Bluetooth 4.4.2 markt zal waarschijnlijk nog een aantal jaar blijven bestaan. Het is meer dat je beter een accesssoire voor Bluetooth 5 kunt kopen, zodat je ook vol kunt genieten van de snelheid die het met zich meebrengt.

Bluetooth 5 is namelijk in staat twee keer zo snel data over te zenden dan Bluetooth 4.2. Het werkt waarschijnlijk ook met langere afstanden.

Theoretisch gezien zouden je Samsung Galaxy S8 en je draadloze speaker nog met elkaar communiceren terwijl ze ongeveer 80 meter uit elkaar staan. Maar onder andere door muren blijft dit een theoretische situatie.

Met een maximaal bereik van ongeveer 243 meter zou Blueooth 5 zelfs kunnen verbinden met je smart home apparaten dan WiFi.

Ben je nu helemaal hyped geworden voor Bluetooth 5, dan zul je toch nog even moeten wachten tot er daadwerkelijk Bluetooth 5 gadgets op de markt komen.

Het zal waarschijnlijk nog tot begin 2018 duren, mede doordat de Galaxy S8 op het moment de enige smartphone is die over de nieuwe Bluetooth technologie beschikt. Dat verandert overigens wel in de komende maanden. (Via TheVerge)1 reactie

Een jaartje wachten?

De Galaxy S8 heeft al bluetooth 5. Koop gewoon een S8 en leef je uit. Waarom op een smartpone wachten die pas volgend jaar over B5 beschikt zoals de iphone?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).