Is de Bitcoin op weg naar een Paasdip?

bitcoin-paasdip
Plotselinge daling in marktkapitaal voorspelt weinig goeds.

De beurzen voor Bitcoin en andere cryptomunten zijn 24 uur per dag open. Toch zien we meestal dat de handel tot rust komt tijdens feestdagen. Veel analisten verwachtten dan ook dat het niet druk zou worden. Ook leek het de koers van de Bitcoin deze maand goed te gaan.

Vanochtend is het beeld echter anders. De koers van de Bitcoin is in de min geschoten (op dit moment -0,31%) en de koersen van veel andere cryptomunten gaan nog harder naar beneden. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat zo’n beweging een klein dipje is, maar wie de marktkapitalisatie bekijkt ziet een beeld dat meer verontrust.

In de afgelopen 24 uur is men druk bezig om geld uit de markt te halen. We zien in onderstaande grafiek hoe het kapitaal in de laatste 24 uur verdampt. (tekst loopt door na de grafiek)

bitcoin-marktkapitalisatie-24-uur

Ook wanneer we naar de 5-daagse statistiek kijken, zien we dat de investeringen die de afgelopen dagen gedaan waren, snel teniet gedaan worden.
bitcoin-5daagse-marktcap

Nu er vandaag door Pasen weinig activiteiten te verwachten zijn en veel professionele handelaars niet actief zijn, is de kans reëel dat de dalende tendens doorzet. De verwachting wordt versterkt doordat de koersen van de andere cryptomunten sterker dalen.

Het is dus wederom de vraag of de Bitcoin de maximale groei voor nu bereikt heeft of even pauze neemt. In ieder geval is het een goed idee om de live koersen van Bitcoin en andere cryptomunten vandaag te volgen als je jouw investeringen in Bitcoin wilt monitoren.

Gebruik grafieken: met toestemming van Tradingview.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *