Is de rust rond de Bitcoin (BTC) stilte voor de storm?

Bitcoin-stilte-storm
Historische trends wijzen op een grote verandering.

Wie de laatste weken de koers van de Bitcoin (BTC) heeft gevolgd is sinds het begin van het jaar niet meer op het puntje van zijn of haar stoel beland. De koers beweegt steeds rond hetzelfde niveau (zijwaards, zoals deskundigen dat noemen). Zo nu en dan zien we ineens wel een stijging of daling, maar in het algemeen is de lijn vlak met een licht dalende tendens.

Die dalende tendens is te verklaren. Hoe meer de waarde schommelt, hoe interessanter het voor beleggers wordt. De profs haken snel af als de koersen nauwelijks bewegen en er dus nauwelijks marges te halen zijn. Ondertussen zien ook meer hobbymatige beleggers dat er niet veel beweging in de koers zit en dat de koers steeds daalt. Zij zijn bang voor verlies en verkopen dus ook. Zo blijft er een relatief kleine groep ‘gelovigen’ (hodlers) en andere beleggers over. Zij wachten af tot er iets gaat gebeuren.

Dat er iets gaat gebeuren lijkt redelijk zeker. Zo wacht men vol spanning op komende regelgeving. Deze regelgeving moet de handel makkelijker maken. Ook zijn er veel ontwikkelingen, zoals het creëren van fondsbeleggingen en is er ook veel te doen om de Blockchain. Daarom verwachten analisten dat men, als de koers ver genoeg gezakt is, massaal Bitcoin zal kopen.

Dit bericht is goed nieuws en slecht nieuws tegelijk. Het slechte nieuws is dat niemand weet tot welk punt de Bitcoin moet zakken voor het zover is. Sommigen noemen zelfs een waarde van $ 1.200,-. Het goede nieuws is dat deze situatie twee keer eerder, in 2015 en 2017 is voorgekomen. In beide gevallen haalde de koers in de maanden daarna de hoogste koers tot op dat moment. Misschien is dit dus wel het moment om Bitcoin te kopen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *