Is deze ’topatleet’ 7,3 miljoen euro waard?

Uzi Jian
Het moge duidelijk zijn dat we het hier niet over figuurschaatsen hebben.

Jian ‘Uzi’ Zihao, Een Chinese League of Legends-speler, staat naar verluidt op het punt de esports-transfer van de eeuw te maken. Uzi is na een slecht seizoen niet tevreden met zijn huidige team OMG en zou willen vertrekken naar Invictus Gaming of Royal Club. In zijn contract zou een afkoopclausule zijn opgenomen met een astronomisch bedrag, puur om andere geïnteresseerden af te schrikken. Het lijkt er nu toch op dat andere partijen bereid zijn miljoenen neer te leggen voor deze gamer.

De Chinese League, de LPL, is de afgelopen jaren een stuk competitiever geworden omdat veel goede Koreaanse spelers overstapten. De teams die traditioneel de dienst uitmaakten konden zich daardoor niet kwalificeren voor het wereldkampioenschap. Dat lukte alleen Invictus Gaming op het nippertje. Invictus en Royal Club zouden zich nu willen versterken met Uzi en daar volgens Dailydot bijna 7,3 miljoen voor over hebben. Dat is niet zomaar de grootste transfer ooit: er is zelfs nog nooit een heel team gekocht voor dat bedrag. Teams wisselen in Europa en Amerika vaak al voor een miljoen van eigenaar.

Voor wie zich afvraagt waar die pegels in vredesnaam vandaan komen: naar het wereldkampioenschap League of Legends keken vorig jaar 28 miljoen mensen.

Nog geen reacties

  1. Vreemd dat deze vragen niet gesteld worden over voetballertjes die 6000€ per uur verdienen, terwijl Bwamako in Afrikaans dorpje verhongert, en Jens met schimmel op zijn kleren en een lege brooddoos naar school moet omdat zijn alleenstaande ma de eindjes niet rond krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *