Is dit apparaatje de scanner van de toekomst?

The Spector
The Spector is klein, handig en interactief.

Vergeet ouderwets inscannen van flinke lappen tekst. The Spector is een handzame gadget dat het werk voor je doet. Het apparaatje plaats je op een tekst en deze scant de boel om via Adobe InDesign het beeld te digitaliseren. Heb je geen computer in de buurt dan kan The Spector ook on-the-go acties opslaan. Via USB kun je op een later moment je gescande acties digitaal inladen.

Naast tekst kan het apparaatje ook kleuren en bijvoorbeeld lettertypes herkennen. Het project rondom de gadget staat op dit moment nog in de kinderschoenen. The Spector in in staat om zeven verschillende fonts te herkennen. Designer achter het apparaat, Fiona O’Leary, zegt dat er wordt gewerkt aan uitgebreidere mogelijkheden.

O’Leary gebruikt zelf een prototype en ziet nog geen reden om The Spector via bijvoorbeeld crowdfunding aan de man te gaan brengen. Dat is best jammer, want de techniek ziet (video) er cool uit. (via Wired)

Eén reactie

  1. Ik kan nergens vinden dat dit apparaat tekst leest, klopt dit wel @RubenPriest ? Het herkent lettertypen en kleuren die je kan opslaan terwijl je het apparaat onderweg bij je hebt en later inlezen wanneer je weer achter je computer zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *