Is dit de eerstvolgende evolutie van de notch?

Is dit de toekomst?
Volgens de lekker krijgt de Moto G7 een nieuw soort notch.

Een klein jaar geleden was het nog – afhankelijk van wie je het vroeg – een revolutionair design, of een complete mislukking. De notch heeft zich langzaam een weg gebaand in de smartphone-industrie, maar het lijkt erop dat het design van de inkeping alweer verleden tijd is. Gaan fabrikanten overstappen op deze nieuwste vorm?

De waterdruppel-notch werd in principe gepionierd door Oppo, dat met de Oppo F9 een nieuwe vorm van de inkeping introduceerde. Volgens onze Ruben was het een prachtig gezicht, maar volgens jullie een onpraktische bedoeling vanwege het gebrek aan sensoren die in de bovenrand van het toestel verwerkt kunnen worden door de beperkte ruimte. Ik geef jullie allemaal groot gelijk.

En toch lijken designers zoveel mogelijk ruimte te willen besparen; de toekomst is immers randloos. Dat kun je in elk geval opmaken uit een lek op Weibo, de Chinese versie van Twitter. De betreffende foto’s (afgezien van de meest linkse, die de Motorola One is) zou een nieuwe Moto G-smartphone bevatten met waterdruppel-notch. De smartphones uit de G-serie staan bekend om hun relatief lage prijs voor een relatief krachtig toestel.

Nu, het onderschrift suggereert dat het om een Moto G7 gaat terwijl op het display ‘Moto G(6) plus’ staat. De kans dat het toestel een G7 is – die waarschijnlijk ergens volgend jaar in het voorjaar uitkomt – nu al is uitgelekt is redelijk klein. Het zou wellicht een geüpdatete Moto G6 (Plus) kunnen zijn of misschien is het wel een geheel nieuw toestel van het dochterbedrijf van Lenovo. De tijd zal ons leren of dit een patroon is en de Oppo en dit toestel een nieuwe vorm van notches introduceren of dat we voorlopig nog bij deze lompe inkepingen blijven.

Foto via Weibo @陳肇基Louie

2 reacties

  1. > een revolutionair design, of een complete mislukking
    Waarom niet beide? Een revolutionaire mislukking op designvlak.

    > maar volgens jullie een onpraktische bedoeling vanwege het gebrek aan sensoren die in de bovenrand van het toestel verwerkt kunnen worden door de beperkte ruimte.
    Nou ja jullie… dgh74 voornamelijk.

  2. god o god, ziet er uit alsof t een telefoon met een tumor is. verschrikkelijk. gewoon vasthouden aan de normale notch die precies de informatie die bovenin staat kwijt kan in de hoekjes, totdat we alle sensoren in het scherm verwerkt hebben. en niet zoals bij de s(9?) dat je de instructie krijgt je telefoon om te draaien voor een selfie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *