Is dit de goedkoopste computer ter wereld?

goedkoopste-computer-ter-wereld
Nog goedkoper dan de Raspberry Pi 4 en direct te bestellen.

De A95X MiniQ wordt aangeboden als tv-box. Als je echter goed naar de specificaties kijkt kun je dit apparaat, dat ook geschikt is als thin client, als volledig werkende PC gebruiken. Uiteraard zijn toetsenbord, muis en beeldscherm niet meegeleverd voor deze prijs, maar je moet ergens beginnen.

De specificaties van dit apparaat tonen namelijk onder meer:
een quad-core processor (Rockchip RK3228A), 2GB RAM-geheugen, 16 GB opslagcapaciteit en bijzonder veel aansluitingen, zoals een Wi-Fi- en Bluetooth-connector, de geliefde 3,5 mm audio jack, twee USB poorten, een Ethernet port en kaartlezer. De opvallendste aansluiting is misschien wel de HDMI-poort, die zelfs geschikt is voor 4K content.

Aangezien Android 9 automatisch geïnstalleerd is heeft het apparaatje zelfs een beperkt lerend vermogen. Alsof dat niet genoeg is krijg je er ook een HDMI-kabel en afstandsbediening bij.

Het feit dat je door Android ook de Google Play Store kunt gebruiken is handig. Hiermee kun je namelijk programma’s zoals Microsoft Office installeren om jouw eigenlijk geen pc gebruiksklaar te maken.

De afmetingen (9,3 bij 9,3 centimeter en 18 millimeter dik) maken de A95X MiniQ ook geschikt om mee te nemen. Wil jij wel eens proberen of deze goedkoopste computer ter wereld de strijd aankan met de RaspBerry Pi 4? Dan kun je, als je snel bent, voor € 17,95 nog lekker tech-knutselen tijdens de kerstperiode. Als je toch op zoek bent naar mogelijkheden om jouw portemonnee ook een fijne kerst te gunnen zijn onze bespaartips voor energie wellicht ook een goede optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *