Is dit de kleinste cameradrone ter wereld?

Axis Drone
De makers claimen van wel.

De drone is ongeveer net zo groot als je handpalm. Een ingebouwde camera zorgt ervoor dat je beelden kunt opnemen en livestreamen in 420p. De Axis Vidius weegt slechts 250 gram, waardoor het apparaat niet geregistreerd hoeft te worden in de VS.

Hoewel de camerakwaliteit niet geweldig zal zijn, is de Vidius toch een bijzondere gadget. Minder grote drones kenden we al, maar nog niet eerder met een ingebouwde camera die zo ontzettend klein is.

Via WiFi kun je livestreamen en de drone kan op één batterijlading zo’n zeven minuten in de lucht hangen. Opladen gaat via USB en duurt ongeveer 20 minuten. De Vidius is te besturen met een bijgeleverde afstandsbediening, maar ook via een app op een smartphone of tablet. Axis gaat de drone vanaf eind januari leveren. Het apparaatje kost 95 dollar.

2 reacties

  1. Is gewoon een omgestickerde Cheerson CX-10C met een iets aangepast case. Voor 23 euro (of minder met wat zoeken op Ebay) te krijgen direct in china http://www.banggood.com/Cheerson-CX-10C-CX10C-Mini-2_4G-4CH-6-Axis-RC-Quadcopter-with-Camera-RTF-p-989909.html. Specs en controller zijn verder identiek. Net als met het vorige artikel over een kleine drone gaat het hier over een handelaar die met een leuk persberichtje probeert de klant de wol over de ogen te trekken in de hoop heel veel te kunnen verdienen. Inkoop kosten die dingen Axis waarschijnlijk zo’n 4 a 5 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *