Is dit de oplossing voor het USB-tekort van de Macbook?

InfiniteUSB: meer halen uit de USB-poort van je Macbook
Stel: je koopt een laptop met slechts één poort (lees: de 12-inch Macbook), hoe zorg je er dan toch voor dat je zoveel mogelijk apparaten kunt koppelen?

Het is hartstikke handig dat de nieuwe Macbook is voorzien van een USB Type-C aansluiting. Maar dat Apple een laptop in deze prijscategorie verder geen enkele aansluiting geeft, is natuurlijk een beetje karig. Gelukkig zorgen dergelijke beperkingen er vaak wel voor dat er creatievelingen opstaan, die met handige accessoires zorgen voor wat extra gebruiksgemak.

InfiniteUSB is meteen aan de slag gegaan en heeft een USB-C connector ontworpen die je ook kunt koppelen aan je iPhone. Ze hadden al een voorbeeld met standaard USB-poort in huis, dus dat was waarschijnlijk zo gepiept. Zo kun je een smartphone opladen én een display, je oplader of een ander apparaat aan je Macbook koppelen. Het is de bedoeling dat het het ontwerp daadwerkelijk op de markt komt, maar daarvoor is nog wel genoeg geld nodig via Kickstarter. Je kunt het project hier ondersteunen.

4 reacties

  1. Supper idee ik sta op het punt deze macbook te koepen maar dat was wel een punt waar ik mee zat hiermee opgelost,
    maar waar koop ik deze mooie oplossing
    gr, Jan

  2. deze oplossing is niet enkel geldig voor die overpriced apple laptop maar ook voor vele andere toestellen die met usb c gaan uitkomen (zoals de Chromebook pixel van Google, ook al heeft deze 2 usb C poorten en is veel veeeel goedkoper)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *