Is dit de tofste randloze smartphone die dit jaar uitkomt?

Auteur: , 2 Reacties
Mi Mix 2

Of moet de Chinese gigant wellicht een beetje veel opofferen voor wat extra scherm?

Het Chinese Xiaomi komt met een wel heel bijzonder smartphone-design. Althans, de onderstaande video werd gemaakt door Xiaomi’s Franse designer Philippe Starck, die eerder het ontwerp van de Mi MIX voor zijn rekening hield. Wordt de Xiaomi Mi MIX 2 de nieuwe standaard op het gebied van randloze smartphones?

De render is dus gemaakt door dezelfde man die ook de voorganger van deze randloze smartphone maakte. Wat opvalt is dat – als je de MIX 2 bijvoorbeeld vergelijkt met de iets minder randloze Galaxy Note 8 – deze smartphone slechts één rand heeft. Naast de zijkanten die volledig uit scherm bestaan, lijkt ook de bovenkant van het toestel uit glas te bestaan.

Verrassend is dat Xiaomi wederom voor een front camera gaat die zich aan de onderkant van het toestel bevindt. De gekke plaatsing van de camera was al een groot genoege reden om de eerste MIX niet aan te schaffen en met statements van de Chinese gigant om headphone jacks te verwijderen (al is dat niet zeker voor de Mi MIX 2) lijkt de op vier na grootste smartphonefabrikant van de wereld veel op te offeren voor het beetje extra scherm.

Nu hoor ik sceptici (terecht) denken: Al laat je dit toestel in een met kussens bekleedde gekkencel vallen, dan nog zal het scherm ontzettend gemakkelijk in duizenden stukken spatten. Wat denk jij? Zijn het extra stuk scherm en het – (toegegeven) revolutionaire – design de vele potentiële nadelen waard? Laat het weten in de comments.2 reacties

Het lijkt mij echt ontzettend onhandig, aangezien je er ook niet echt een hoesje omheen kan doen, zonder dat die voor het scherm zit.
Ik zie bij dit soort telefoons vooral bezwaren tegen het formaat. Maar het ziet er wel verdomd goed uit.

Wie weet komen ze nog een keer tot inzicht en wordt er alsnog een “Mi Mix Mini” uitgebracht. Een 5,5″ schermdiagonaal moet dan binnen de 70 x 140 mm kunnen vallen. Daar zou ik voor in de rij gaan staan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).