Deze smartphonemakers zitten Apple op de hielen

Huawei
Ondertussen staat marktleider Samsung op eenzame hoogte.

De kwartaalcijfers van smartphonemakers zijn een handige indicator om het smartphonelandschap beter in kaart te brengen. Zoals verwacht blijft Samsung volgens Strategy Analytics marktleider met 79,5 miljoen verscheepte toestellen in het tweede kwartaal. Dit zijn er 2 miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Spannender is echter de strijd om plek 2, waar Huawei het grote Apple op de hielen zit.

Het spraakmakende bedrijf uit Silicon Valley blijft met 41 miljoen verkochte iPhones op plek 2 staan, een vergelijkbaar aantal ten opzichte van vorig jaar. Huawei zit daar echter vlak achter met maar liefst 38,4 miljoen verscheepte toestellen in het afgelopen kwartaal.

Alsof één Chinese achtervolger nog niet genoeg is, staan op plek vier en vijf Oppo met 29,5 miljoen verscheepte toestellen en Xiaomi met 23,2 miljoen exemplaren. Ondanks de dreigende cijfers is er voor Apple nog weinig aan de hand. Aangezien het bedrijf alleen prijzige toestellen met een grote winstmarge bouwt, behaalt het tech-bedrijf de meeste winst van alle smartphonemakers.

Het totale aantal verscheepte smartphones in het tweede kwartaal van dit jaar komt neer op ongeveer 360 miljoen. Ondanks dat we dus klagen over een gebrek aan innovatie hier en daar en vrijwel verzadigde markt, is dit wel een flinke stijging van 6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *