Is dit eindelijk de nieuwe iPhone SE 2? [video]

iPhone-SE-2
Dit moet je weten. De doosjes zijn blijkbaar al klaar.

In maart 2016 bracht Apple de Apple SE op de markt. Letterlijk en figuurlijk een kleine iPhone die bedoeld was om de budgetmarkt aan te vallen. Na de release is er echter, in tegenstelling tot allerlei andere iPhones geen nieuwe generatie meer uitgebracht. Dit leek in 2018 te veranderen. Eerst zou hij niet komen en toen werd de iPhone SE2 toch verwacht, maar de SE2 is tot op heden niet verschenen. Daar lijkt nu definitief verandering in te komen.

Allereerst is de iPhone SE in januari kort opnieuw gereleased en binnen no-time uitverkocht. Ook heeft Apple de iPad mini opnieuw gelanceerd. Ondanks wisselende reviews blijkt deze wel in een markt te voorzien.

Daarnaast zien we dat steeds meer telefoonmerken zich op de budgetmarkt storten. Apple doet daar op dit moment met de iPhone XR een poging toe. Op de site is deze te vinden met een ‘vanaf’ prijs van € 589,-. Dit blijkt echter alleen te kloppen wanneer je een ander toestel inruilt. Tot slot suggereren leveranciers dat op basis van de onderdelen die gevraagd worden, er een opvolger voor de Apple SE verwacht wordt. Door speurwerk van trustedreviews kunnen we nu al aangeven welke eigenschappen je kunt verwachten. Ook is er een korte video verschenen die we uiteraard met jou delen.

Afhankelijk van de vraag hoe ‘budget’ Apple de iPhone SE 2 wil maken kun je een A12 chip verwachten, deze gebruikt Apple onder meer ook in haar huidige iPads. Mag het iets minder budget dan zou men zelfs de nieuwste A13 overwegen, welke ook in de komende iPhone XI verwacht wordt. Dit zou aansluiten bij de eerste SE, aangezien men toen ook de meest recente chip gebruikte.

De verwachting is dat het toestel zal zijn voorzien van een 5,42 inch display met een notch, wellicht zoals in de iPhone X, schermvullend beeld en glazen achterkant voor draadloos opladen. Het toestel is daarmee wel veel groter dan de eerste SE, dat een scherm van 4 inch had, maar kleiner dan de kleinste iPhone van dit moment (de iPhone XS met 5,8 inch beeldscherm).

Tot slot verwacht men dat de iPhone SE 2 voorzien zal zijn van de 3,5 millimeter Jack en gezichtsherkenningssoftware die ook voor de iPhone X gebruikt wordt.

Wanneer we inderdaad deze technologie en toepassingen kunnen verwachten voor een budgetprijs hebben we inderdaad iets om naar uit te kijken. Voorlopig moeten we het echter met een filmpje doen.

[gv data=”5o0yDySzopA”][/gv]

2 reacties

  1. Als deze telefoon daadwerkelijk komt, zal -ie vooral aftrek vinden in de zakelijke markt. Bij ons op het werk gebruikt men nu nog vooral de iPhone 5S en de SE, omdat de nieuwere, latere modellen domweg te duur worden gevonden. (Ik ben trouwens de enige daar met een Android telefoon, omdat ik privé een dual-sim toestel heb en deze hiermee dus ook zakelijk kan inzetten.)

    Wat me trouwens wel opvalt aan de presentatie hierboven, is dat de telefoon één camera aan de achterzijde lijkt te hebben maar wel in een ‘groot’ verhoogd lensvlak geplaatst, alsof men op het allerlaatste moment heeft besloten de tweede lens te schrappen maar de behuizing hier verder niet meer op aan te passen. Vreemde keuze.

  2. Wat is dat voor vreemde oplader? Lijkt me geen lightning of USB-C, toch? Ik vind het verder wel een grappig design, de X-achtige voorkant in een 5-behuizing. Beetje zoals de laatste Mitsubishi ASX facelift, een zeer oud model met de nieuwe designtaal.

    Naast een n.v. redelijke prijs zal ook het formaat hoge ogen gooien. Ik heb zelf een Plus maar veel mensen vinden de niet-Plus al veel te groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *