Is dit flexibele scherm van Samsung de toekomst?

zo vouw Samsung een telefoon op
De geruchten blijven maar komen over telefoons met flexibele schermen. Nu is er weer een patent van Samsung opgedoken.

Eigenlijk is het gek dat telefoonfabrikanten als Samsung zo hard bezig zijn met innovaties als een flexibel scherm. Als je het de gemiddelde smartphone-gebruiker vraagt, zijn er nog altijd 2 zaken aan de huidige generatie smartphones die nodig verbetering behoeven.

Allereerst mag de batterij langer meegaan (en dan het liefst ook zonder te ontploffen). Het blijft natuurlijk pure armoede als je bij je smartphone van 750 euro standaard een powerbank moet dragen.

Ten tweede, als je om je heen kijkt is er altijd wel iemand met een scheur, kras of barst in z’n telefoon heeft. Is het nu zo moeilijk om een scherm te maken wat gewoon goed bestand is tegen het dagelijks gebruik? Zelf vond ik het gorrilla-glas van de Nokia Lumia geweldig. Niet kapot te krijgen.

Maar goed… Die flexibele schermen hebben een groot voordeel. Ze zijn dus flexibel en gaan daarom minder snel kapot. Nu denk ik dat in de praktijk dat glas weer zo geavanceerd is dat als je het toestel verkeerd laten vallen je toch een barst krijgt. En uiteraard ben je dan weer een vermogen kwijt.

De ware reden voor het flexibele scherm zit ‘m natuurlijk in het aftroeven van de ander. Samsung wil maar al te graag Apple op technologisch vlak voor zijn. Al zal dat in 2017 wel met gepaste afstand zijn. Het schandaal met de Galaxy is nog te vers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *