Is dit het einde van de Windows Phone?

Is dit het einde van de Windows Phone?Dat Windows-toestellen niet behoren tot de meest populaire smartphones wisten we al, maar uit de volgende cijfers blijkt dat de toestellen alleen maar minder verkocht worden.

Marktanalist Gartner laat aan de hand van nieuwe cijfers zien hoe weinig Windows-toestellen er het afgelopen jaar verkocht zijn. In het vierde kwartaal van afgelopen jaar zijn er slechts 4,5 miljoen Windows-smartphones verkocht, dat is minder dan de helft ten opzichte van het jaar ervoor. In 2014 werden er in dezelfde periode namelijk 10,4 miljoen toestellen verkocht.

In datzelfde jaar leek het bedrijf nog bezig te zijn met een opmars in de smartphonemarkt, maar daar lijkt op dit moment weinig meer van over te zijn. Volgens analisten zal het marktaandeel van Windows zelfs niet meer stijgen tot het jaar 2019. Daarnaast zijn er op dit moment nog maar weinig smartphones die op Windows 10 draaien. Het lijkt erop dat Microsoft dit jaar twee toestellen op de markt brengt. Het nieuwste toestel is de Lumia 650, een budgettoestel, maar of dat genoeg is om het tij te keren wagen we te betwijfelen.

UPDATE: Windows Phone lijkt officieel dood!

6 reacties

  1. windows phone’s zijn helemaal niet slecht microsoft lumia 950 xl super goede telefoon snel goede camera en batterij duur. probleem bij windows phone is dat er te weinig reclame voor wordt gemaakt dus niet echt bekend is bij grote publiek. Merken die telefoosn met windows phone maken sneeuwen onder in winkels door andriod en vallen daar door niet op.worden ook te weinig aan geprezen. Is eigenlijk net zo als bij een lease auto als je er een van je werk mag komt 90 procent van de mensen uit bij een volkswagen of ander duitse auto terwijl veel meer is. Mensen die telefoon willen kijken veel al niet verder dan iphone of samsung

    • @raym: Windows Phone’s zijn inderdaad prima telefoons. Dat ze minder worden verkocht heeft niets met reclame te maken, want er wordt zat reclame gemaakt. Microsoft sponserd nu bijvoorbeeld Goeden Tijden Slechten Tijden, Flikken Maastricht (deden ze al langer) en meer films en series.

      Het probleem bij Windows Phone’s zijn de beperkte apps en de ondersteuning daarvan. Ik heb nu iets meer dan een jaar een Windows Phone en stoor me enorm aan het feit dat de Spotify app niet wordt geupdate (geen ondersteuning Connect en slome app) of er apps uitkomen als Snapchat (iets wat de jeugd ook aanspreekt).

      Daarnaast wacht ik nu al een tijdje op Windows Phone 10. Heb het nu al een aantal maanden op mijn telefoon, maar niet de definitieve versie. Ik heb last van spontane reboots, batterij die snel leeg is en standaard apps die vastlopen. Nu kun je natuurlijk zeggen dat het besturingssysteem nog niet af is, maar Windows Phone 8 is gewoon een downgrade in functionaliteit als je hem vergelijkt met een Android, vandaar dat ik ook 10 heb. Ze beloven veel, maar er gebeurt niet zoveel. De definitieve versie van WP 10 komt voor mij te laat. Ik stap over naar de concurrentie. Altijd tevreden geweest met mijn camera in de Lumia 930, daar kunnen ze bij Samsung en Apple nog wel wat verbeteren

  2. Als de app aanbod net zo groot was als android/ios dan zou mijn volgende telefoon een windows mobile worden. Maar helaas zit dat er niet in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *