Is dit het einde voor WhatsApp?

Facebook maakt Messenger voor iedereen beschikbaarFacebook heeft zojuist bekend gemaakt dat de berichten-app Messenger vanaf nu voor iedereen beschikbaar is, dus ook voor gebruikers zonder een Facebook-account.

Het lijkt een rare beslissing, aangezien dit best eens kan betekenen dat WhatsApp concurrentie krijgt uit eigen huis. Ook deze berichtenapp is namelijk in handen van Facebook. Het sociale netwerk telde afgelopen jaar 19 miljard dollar neer voor de applicatie, die inmiddels wereldwijd succes heeft. De berichtendienst heeft zo’n 800 miljoen gebruikers over de hele wereld en dagelijks komen daar nieuwe gebruikers bij.

Facebook Messenger biedt in principe dezelfde functies als WhatsApp, zoals het versturen van foto’s, video’s en stickers. Ook kunnen gebruikers videobellen en is het mogelijk om  groepchats aan te maken. Waarschijnlijk zal het aantal gebruikers van Messenger alleen maar toenemen nu een Facebook-account niet meer verplicht is.

Op dit moment is de Messenger-app (zonder Facebook-account) alleen beschikbaar in de VS en Canada, maar ook wij kunnen straks gebruik maken van Messenger in nieuwe vorm.

5 reacties

  1. Ik weiger facebook messenger te gebruiken en whatsapp gebruik ik alleen wanneer het echt niet anders kan, verder gewoon Telegram.

    • @MrSkyline: waarom? Omdat privacy? Weet jij wie er achter Telegram zit en wat zij met jou gegeven doen? Begrijp me niet verkeerd; ze hoeven ook niet alles van mij te weten maar ik denk dat Telegram geen haar beter is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *