Is dit LG’s spotgoedkope interpretatie van dubbel scherm?

LG heeft een oplossing
Twee schermen op één toestel is behoorlijk duur, maar LG heeft een oplossing.

Het gaat binnenkort eindelijk gebeuren: de smartphone evolueert naar een entiteit met twee schermen in plaats van één. Dubbele schermen en opvouwbare displays gaan hét nieuws van 2019 worden (om nog maar te zwijgen over oprolbare TV’s) maar misschien heeft LG het wel bij het langste eind. Ze komen volgens namelijk waarschijnlijk met een bijzondere oplossing voor een potentieel duur probleem.

Een smartphone met twee schermen maken is voor de meeste fabrikanten niet heel erg moeilijk. Datzelfde doen in een design dat alles behalve lomp is, met alle hardware netjes weggewerkt in een dun pakketje, dat is een ander verhaal. Ook kunnen de kosten van R&D behoorlijk hoog oplopen, om nog maar te zwijgen over het compleet moeten omgooien van delen van de productielijnen.

LG heeft volgens een anonieme bron (via: CNET) een goedkope omzeiling ontwikkeld, en wel een smartphone waar eventueel modulair een tweede scherm aan kan worden toegevoegd. Dit klinkt heel erg high-tech, maar volgens de bron gaat het om niets meer dan een hoesje met een tweede scherm.

De details omtrent het hoesje zijn schaars, maar de gadget moet in elk geval stroom krijgen. Dat zou door middel van een eigen accu kunnen en een draadloze verbinding met de smartphone zelf. Het zou daarentegen ook kunnen zijn dat de scherm-hoes aangesloten wordt op een speciale port. De bijbehorende LG smartphone zou dan wellicht – zoals bijvoorbeeld deze gaming smartphone – een speciale port aan de zijkant krijgen voor data- en stroomconnectie.

Tijdens het Mobile World Congress volgende maand krijgen we waarschijnlijk meer informatie over de gadget/gimmick. Het zal overigens niet het enige toestel zijn wat LG aankondigt, want het Zuid-Koreaanse merk komt naar alle waarschijnlijkheid ook met een opvouwbare smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *