Is dit magnetische (gaming) toetsenbord de toekomst?

Tof!
Workflow-verbetering op een slimme manier.

Het is misschien zeer vanzelfsprekend, maar computergebruik en het toetsenbord zijn inherent aan elkaar verbonden. Mijn workflow als schrijver, mijn prestaties als gamer en mijn kwaliteiten als video editor zijn onlosmakelijk verbonden met mijn toetsenbord. Wat nou als dat component slimmer wordt?

Dat is zo ongeveer de gedachte achter Keystone, een mechanisch (analoog) toetsenbord dat flink gesteund wordt op Kickstarter. Hier is het idee: achter iedere toets zit een speciale, magnetische sensor die een heel bijzondere feature met zich meebrengt: drukgevoeligheid.

Doorgaans hebben smartphones een functie waarbij het apparaat kan ‘voelen’ hoe hard iemand drukt (bijvoorbeeld met 3D touch) maar toetsenborden zijn meestal niet zo slim. De Keystone is dat volgens de makers wel en dat komt door de speciale, magnetische sensor onder iedere knop. Waar een gemiddeld toetsenbord allemaal kleine aan/uit-knoppen heeft, is iedere toets van de Keystone een soort gaspedaal.

[gv data=”m2GvSziHyLo”][/gv]

Dat kan je workflow flink verbeteren (als het daadwerkelijk werkt). Door harder op een toets te drukken kun je bijvoorbeeld sneller je digitale brush groter of kleiner maken in Photoshop. Of wat dacht je van gaming; één toets kan meerdere soorten imput geven.

Het toetsenbord is zelfs uitgerust met A.I. (het buzzword van de 21e eeuw). De software past zich namelijk aan aan jouw persoonlijke typ-stijl. Druk je normaal minder hard met je pink dan met je wijsvinger, dan leert de kunstmatige intelligentie dat en kan zich daarmee aanpassen aan jouw stijl.

Op het moment van schrijven hebben de makers al meer dan $140.000 dollar opgehaald, wat ruimschoots over het (toegegeven, zeer lage) doel van $31.000 is. Het goedkoopste toetsenbord, zonder verdere toeters en bellen zal tijdens de crowdfunding-periode voor $149 over de toonbank gaan, terwijl de Keystone Standard (met verlichting achter de toetsen) $179 zal kosten. De uiteindelijke prijzen zullen respectievelijk $169 en $199 zijn.

Lees ook: Is dit het meest badass, over-de-top laptop-toetsenbord ooit?

Foto @InputClub

2 reacties

  1. Ik kan zo gauw geen (non-game) functie bedenken waarom ik een drukgevoelig toetsenbord zou willen hebben. Ik gebruik de pc zakelijk voor Office-taken, CAD software en ERP dataverkeer. Voor de snelheid kan ik enkele functies toekennen aan m’n muis en voor de meer ingewikkelde 3D taken kan ik eventueel ook een 3D muis pakken, of en tekentablet + pen. Maar aanraakgevoeligheid… Nee, ik zie hier geen enkel toegevoegde waarde in.

    • @rrrobert: Lijkt me erg hinderlijk.
      Bij een gaspedaal in een racegame gaat het vrijwel meteen natuurlijk aanvoelen.
      Maar tijdens het typen… Dat gaat gegarandeerd ongewenste toetsaanslagen opleveren. Of je moet de hele tijd panisch opletten dat je elke toets op een bepaalde manier in drukt.. Daar gaat de typesnelheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *