Is Fortnite op weg naar het einde?

fortnite-problemen-kritiek
Veel kritiek op spelontwikkeling en Epic Games heeft betalingsproblemen.

Fortnite was lange tijd een absolute hype. Aan het begin van dit jaar leek zij serieuze competitie te krijgen van Apex Legends, maar dat blijkt mee te vallen. Alle reden om de contacten met de fanbase flink aan te halen zou je denken. Helaas is niets minder waar. Zo konden wij vorige week al melden dat de laatste update niet naar wens verlopen is. De ‘Storm Flip’ was dermate slecht ontwikkeld dat hij na korte tijd weer terug getrokken werd.

Inmiddels ligt Fortnite ook onder vuur bij diverse organisaties vanwege passages in het spel waarin gevaarlijk gedrag wordt aangemoedigd. Zo stuurde de Israëlische regering een boze brief omdat in het spel passages voorkomen waarin je in elektriciteitspalen moet klimmen. Laat het voorkomen van dit gedrag nu net een van de grote speerpunten in Israël zijn naar aanleiding van diverse dodelijke ongelukken.

Het laatste probleem kan echter de grootste impact krijgen. Epic Games is door diverse prominente spelers publiekelijk aan de Reddit-schandpaal genageld omdat zij hun gewonnen prijzengeld niet uitgekeerd krijgen. De tegoeden per speler lopen op tot duizenden dollars per speler. Het gaat daarbij niet alleen om spelers die gewonnen hebben in de voorrondes van de World Cup die nu gespeeld wordt, maar ook om winnaars in eerdere toernooien. Ondanks dat de discussie al lange tijd speelt lijkt Epic Gams niet in staat dit tot tevredenheid van de spelers af te wikkelen en zij dreigen nu zelfs met een gezamenlijke rechtszaak om hun geld te eisen. De reactie van Fortnite bestaat uit een hoop formeel verweer en wat statistieken. Ook wordt beweerd dat spelers niet op bepaalde toernooien waren terwijl hun eigen logs het tegendeel bewijzen. Al met al geen reactie waar je vrienden mee maakt in de fanbase.

Zoals Yannick het al constateerde bij de E3-conferentie lijkt ook hier de tendens dat de ontwikkelaar lui achterover van zijn succes geniet en de fans afscheept. Hoogste tijd om daar iets aan te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *