Is HEMA per ongeluk imitatietelefoons aan het verkopen?


Ziedend. Zo kunnen we de reactie van de Nederlandse Zopo-importeur het best omschrijven. De gisteren aangekondigde budgettoestellen van de Hema worden namelijk bij deze Chinese telefoonfabrikant gemaakt, maar daar wist de importeur voor de Benelux niets vanaf.

De Nederlandse vertegenwoordiger van de Chinese smartphonefabrikant Zopo zegt dat er nooit toestemming is verleend voor de verkoop van de Hema-telefoons. De Hema H3 en Hema H5 zijn namelijk identiek aan de ZP1000S Millia en ZP590 Budget van Zopo, op het Hema-logootje na.

De Zopo-importeur laat aan Allaboutphones weten dat alleen zij de licentie hebben om in Nederland toestellen van Zopo op de markt te brengen. “Maar Hema heeft de toestellen onder eigen naam uitgebracht en daardoor is het onduidelijk of wij of zij in hun recht staan.”

In een reactie op de site van de importeur zeggen ze dat ze er alles aan gaan doen om de Hema-telefoons tegen te houden.

Als merkrechthouder van ZOPO in de Benelux is ZOPO BENELUX niet verwittigend over het feit dat HEMA om de kloon modellen H5 en H3 zou mogen verkopen in Nederland. Wij verlenen voor deze toestellen van HEMA dus ook geen service of garantie. ZOPO BENELUX zal er alles aan doen om kloon modellen van ZOPO producten uit de markt te halen om niet geassocieerd te worden met kloon en de kwaliteit van originele ZOPO producten te waarborgen.

‘klinkklare onzin’

De winkelketen laat op zijn beurt weten dat juist zij de exclusieve rechten van de Chinese fabrikant Zopo hebben en noemt de aantijgingen klinkklare onzin. De toestellen worden exclusief voor de Hema gemaakt, aldus een woordvoerder. Ze overwegen nu zelfs om juridische stappen tegen Zopo Benelux te ondernemen wegens valse beschuldigingen.

Het zal er waarschijnlijk op neerkomen dat het Chinese Zopo niet wist dat er al een importeur voor de toestellen was. De vraag is nu: wie wordt er in het gelijk gesteld en wie mag de budgettoestellen blijven verkopen?

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *