Is het 64MP camera-tijdperk met deze mid-ranger aangebroken?

Nuttig? Mwa
Een primeur is het zeker, maar of het ook nuttig is blijft de vraag.

Niet alleen krijgen smartphones steeds meer camera’s, maar de algemene kwaliteit gaat uiteraard ook met sprongen vooruit. En terwijl merken als Nokia en Xiaomi langzaam de overstap maken naar een 48 megapixel standaard, knalt OPPO’s dochtermerk Realme er plotseling een 64MP set-up uit.

Dat meldt GSMArena nadat Realme de onderstaande Tweet online gooit. Het merk steelt daarmee onverwachts de primeur van Xiaomi, dat vandaag of morgen met een Remdi-smartphone zou komen met een 64MP camera. De Realme XT is dus een van ’s werelds eerste smartphones met een dergelijke camera-set-up, maar deugd het toestel verder wel?

Dat moeten we vooralsnog in het midden laten, want Realme schuift vooral de met 4 camera-module naar voren. Wel weten we dat het toestel zal worden uitgerust met een 6,4″ display (2340×1080 pixels), een Qualcomm Snapdragon 712 processor en een 4000mHz batterij. Over de prijs is nog niets bekend, maar op basis van de processor kunnen we ervan uitgaan dat hij in het mid-range-segment zal worden geplaatst, zoals ook de indrukwekkende Xiaomi Mi 9.

Uiteindelijk kun je wel altijd vraagtekens zetten bij dergelijke megapixels, want in de praktijk zijn belachelijke hoeveelheden megapixels verwaarloosbaar. Tenzij je een foto uitzonderlijk scherp op een gigantisch poster wilt afdrukken, heb je aan een fractie van deze nieuwe standaard genoeg. In dit artikel gaan we dieper in op het praktische nut van een 48MP (of zelfs 64MP) camera. Eén ding is daarentegen zeker: Samsung’s absurde 108MP module is misschien technologisch indrukwekkend, maar praktisch eigenlijk helemaal niet nuttig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *