Is het einde van de iPad Mini in zicht?

Is het einde van de iPad Mini in zicht?
In een steeds verder krimpende tabletmarkt zou er geen ruimte meer zijn voor een dwerg-iPad.

We verwachten later dit jaar een opfrisbeurt voor de iPad line-up. De langverwachte iPad Pro wordt eindelijk gepresenteerd en de iPad Air alsook de iPad Mini worden vernieuwd. Vooral die laatste zou wel eens een collectors item kunnen worden, want als we het Taiwanese Economic Daily News mogen geloven is het de laatste iPad mini die Apple zal maken.

Apple maakte zich er met de vorige update van de iPad Mini al makkelijk vanaf door enkel een Touch ID-knop met vingerafdrukscanner te monteren. Verder vernieuwingen bleven uit. Dit zou kunnen betekenen dat Apple niet echt meer om hun kleinste tablet geeft. EDN claimt dat het succes van de grotere iPhones echter het grootste gevaar is voor het voortbestaan van de 7,9-inch iPad Mini, en dat de tablet straks langzaam zal worden uitgefaseerd.

2 reacties

  1. Ik gebruik nu een Mini retina en dat is naar mijn mening de perfecte maat. Heb de 3de generatie overgeslagen vanwege zijn beperkte update maar zat toch wel weer aan de 4de te denken. Zou dood zonde zijn als Apple er mee stop, ze verkopen prima.

    Diverse bronnen online spreken trouwens over het uitblijven van een nieuwe iPad Air dit jaar, focus zou liggen op de grotere Pro en de Mini update.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *