Is Sega bijna failliet?

Sega logo
Sega knalt naar de afgrond en moet noodgedwongen reorganiseren, net als 14 jaar geleden. Wat gaat er allemaal veranderen?

Sega is een megabedrijf dat in vele takken van de gaming industry aanwezig is. De Japanse arcade-hallen, PC, mobiel en console zijn enkele voorbeelden van een enorm breed scala aan games die ontwikkeld zijn onder Sega. Grote kans dat de stekker eruit gaat bij dat laatste: consoles. Yakuza Zero is een van de laatste games die momenteel via Sega uitgebracht is voor de PlayStation 3 en 4. De game komt niet naar Europa en is alleen verkrijgbaar voor de Aziatische markt.

Volgens de laatste gesprekken in de wandelgangen verdwijnen er zo’n 1500 tot 1750 banen. Wat dit betekent voor Sega Europa is nog niet bekend. Het huidige hoofdkantoor van Sega America in San Francisco gaat deze zomer sluiten en verhuist naar een andere locatie in Californië. Dit geeft aan dat er keihard bezuinigd moet worden.

In augustus 2014 werd bekend dat de totale winst gehalveerd was ten opzichte van dezelfde periode een jaar terug. In Japan werden de minste games verkocht. Sega moet gaan snijden in haar diensten en keuzes gaan maken waarmee ze door willen gaan. Ongetwijfeld horen we later dit jaar wat de uitkomst is. Financiële cijfers over 2015 kunnen we verwachten na de zomer.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *