Is ‘Voice Clips’ het kutste idee van Facebook ooit?

Auteur: , 3 Reacties
Nope, nope, nope

Het bedrijf staat al niet heel hoog bij me, maar dit slaat alles.

Hoewel praktisch iedereen in de beschaafde wereld Facebook gebruikt, is het sociale medium al lang geen plek meer van innovatie en vernieuwing. Gek dus, dat Zuckerberg en co. denken dat gebruikers zitten te wachten op Voice Clips. Dit is wat de mogelijke nieuwe functie inhoudt.

Een Voice Clip is simpelweg een statusupdate, maar dan met geluid. In plaats van een geschreven tekst spreek je een berichtje in en plaats je deze op je tijdlijn, een beetje als een mini-podcast, maar in plaats van je politieke mening kun je even tegen je vrienden zeggen dat je net een broodje gehaktbal met curry naar binnen hebt gewerkt.

De gedachtegang van Facebook is overigens niet gek. In de afgelopen paar jaar daalde het posten van originele content door gebruikers steeds met 10 à 20%, zo meldt TechCrunch. Zelf word ik stapelgek van alle reclame, al eerder gelezen nieuwsberichten en eeuwenoude memes die mijn vrienden delen. Dit is een ander uiterste.

Voice Clips moeten een “nieuw medium waarmee gebruikers zichzelf kunnen uitrukken” worden. Facebook begrijpt daarentegen blijkbaar niet dat het me nauwelijks uitmaakt waarom mijn oude klasgenoot op de PVV heeft gestemd. Nog pijnlijker is het feit dat ik – en veel gebruikers met me – Facebook vooral in het openbaar gebruiken. Schreeuwt je ex plotseling over je speakers dat ze een nieuw vriendje heeft terwijl jij rustig in de stiltecoupé zit.

Je moet dus in je telefoon gaan praten om een boodschap de wereld in te sturen, je moet je geluid aan hebben staan (natuurlijk zijn oortjes ook een optie) om die berichten te beluisteren en als klap op de vuurpijl moet je, nadat je een bericht hebt ingesproken, het gehele bericht terugluisteren. Daarbij komt ook nog eens dat er geen limiet is voor hoe lang een bericht mag zijn.

Goed, mij lijkt het dus overduidelijk geen goed idee Facebook. Het miljardenbedrijf test op het moment onder een kleine groep gebruikers in India of het een handige functie is. Of Zuckerberg’s bedrijf het wereldwijd wil gaan uitbrengen, is nog niet bekend.

Foto @TechCrunch3 reacties

“Je moet dus in je telefoon gaan praten om een boodschap de wereld in te sturen”

Ow ja joh … in te telefoon ? Echt kut een telefoon waar je in moet praten …
Ik ben benieuwd hoe ze dit gaan modereren…
Gelukkig heb ik die rommel niet :’)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).