iViTi ON: deze lamp blijft branden als de stroom uitvalt

iViTi-On
Onze elektronische apparaten worden steeds beter en beter, maar we hebben er maar weinig aan als de stroom uitvalt. Dankzij de iViTi ON blijft het licht in ieder geval branden.

Het Britse bedrijf iViTi bedacht een LED-lamp waar een interne batterij onder hangt. Mocht de elektriciteit onverhoopt een keer uitvallen, dan gaat de lamp automatisch over op de energie van de accu.

Accuduur
Het is dus geen oneindige oplossing, maar aangezien de LEDs al energiebesparend zijn, gaat de accu drie uur mee. De gemiddelde stroomstoring moet je er dus wel mee uit kunnen zitten.

Deze maand gaan de lampen in productie, waarna je ze later dit jaar kunt bestellen. Een prijs is op het moment nog niet bekend. Mocht je interesse hebben, dan is het slim om de officiële website van iViTi in de gaten te houden.

[gv data=”JDZ8PI7t6io”][/gv]

2 reacties

  1. Vraag me af hoe er onderscheid word gemaakt tussen de lamp uitzetten ( dus stroom onderbreken naar de lamp ) en het uitvallen van de stroom

    • @ricksmits: Mogelijks wordt de stroom naar de lamp nooit onderbroken, en geschiedt de bediening via een draadloze aansturing, in de lamp zelf.

      De batterij wordt dus continu opgeladen, en nooit ontladen ( vind ik niet zo fantastisch ). Het moment dat dus die continue stroom onderbroken wordt, zal de batterij zijn spanning gaan afgeven.

      Ben niet 100% zeker dat dit op deze manier werkt, maar ik weet dat bv noodverlichting rechtstreeks hun spanning krijgen, en dus de stroomkring niet aan en af kan. Als je de automatische zekering daarentegen afzet, geeft de batterij zijn stroom af. Zet je de zekering terug aan, gaat de lamp uit, en laadt de batterij terug bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *