Jammer: een ruimte-oorlog lijkt totaal niet op Star Wars

Ruimte-Oorlog-Star-Wars
Als je dacht dat een oorlog in de ruimte uitgevochten wordt met honderden schepen die lasers op elkaar afschieten, dan moeten we je teleurstellen.

Als er ook een ooit een ruimte-oorlog komt, dan ziet die er een heel stuk saaier uit dan je misschien denkt. Een nieuwe video van It’s Okay To Be Smart, legt de wetenschap achter Space-Combat uit. Daarin zien we dat Star Wars ons beeld op de toekomst voorgoed verpest heeft.

Geen dogfights en geen lasers
Zo werd de klassieke scene waarin de Death Star wordt aangevallen gebaseerd op een film over de Tweede Wereldoorlog, waar ook het idee voor dogfights tussen verschillende ruimteschepen vandaan werd gehaald. Lasers zijn bovendien niet op lange afstanden te focussen, zodat je meer kans hebt om je vijand te raken als je een normaal projectiel afschiet. En het coole geluid als je een laser afvuurt dan? Nope, in de ruimte is geen geluid.

Als er ooit een oorlog in de ruimte komt, dan zal die eerder lijken op klassieke oorlogsvoering tussen twee grote schepen op zee. Dit betekent slechte communicatie en langeafstandsschoten waarmee je de positie van de vijand probeert te voorspellen. Gelukkig maar dat sci-fi films het dus niet zo serieus nemen, want dat zou het geheel er een stuk saaier op maken.

[gv data=”ZFOuxAx-dkc”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *