Jammer joh: Fortnite komt toch niet naar Apple TV

Fortnite niet naar de Apple TV
Gamers met een Apple TV (bestaan die?) hebben pech.

Het leek er even op dat het ongekend populaire Fortnite binnenkort uitgebracht zou worden voor de Apple TV. In de softwarecode van de game werden immers verwijzingen gevonden naar tvOS, het besturingssysteem van de Apple TV. Geen slecht vooruitzicht, want de tvOS biedt ondersteuning voor meerdere gamecontrollers.

We hebben helaas voor onze beurt gepraat, want naar nu blijkt zegt de code niets over Apple TV-ondersteuning. Volgens een medewerker van ontwikkelaar Epic Games staan die verwijzingen er simpelweg omdat Fortnite gebruik maakt van de Unreal Engine. En die engine biedt dan weer wel ondersteuning voor de Apple TV.

Of de gemiddelde Fortnite-fanaat er wakker van ligt is de vraag, want je kunt de game al spelen op zo’n beetje elk denkbaar apparaat. Van consoles tot computers en smartphones.

Eén reactie

  1. Toch jammer dat de Apple TV wat achterblijft. Het is een geweldig apparaat dat rondjes rent om m’n chromecast. Apple heeft het ding gewoon te vroeg op de markt gebracht. Misschien moet het ook wat makkelijker worden om iPad apps te porten naar de Apple TV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *