Jamsessies op een snijplank dankzij Mogees

mogees
Met Mogees is ieder voorwerp een potentieel instrument, zodat ongeduldig op een bureau tikken ineens klinkt als een heavy metal drummer die helemaal losgaat.

Bruno Zamborlin bedacht een kleine sensor die je op ieder object kunt bevestigen. Door vervolgens verbinding te maken met een bijbehorende iPhone-app, creëert de Mogee-sensor een geluid op basis van de vibraties die het object voortbrengen als erop geslagen of getikt wordt.

In de praktijk betekent dit dat je een Mogee op een stoel kunt plakken, zodat de zitting ineens klinkt als een keyboard in plaats van een stoffig stuk leer. De opgenomen vibraties worden in de Mogee omgezet in een elektrisch signaal. Daarna gaat een softwareprogramma ermee aan de slag, die de akoestische geluidsgolven vervolgens een bijpassend geluid geeft.

[gv data=”GPMqAEIBfJM”][/gv]

Ook de manier waarop je een voorwerp beslaat heeft invloed op het geluid dat uit je iPhone komt. Als je met de palm van je hand mept hoor je bijvoorbeeld een lage toon, terwijl een lichte vingertik weer een hogere klank oplevert. Als je alleen je vingernagel gebruikt breng je de hoogste geluidjes voort. Al deze instellingen zijn bovendien ook nog aan te passen via de app.

De Kickstarter voor Mogees is inmiddels geslaagd. Bereid je dus maar voor op een toekomst waarin je je niet alleen ergert aan iemand die met zijn voet tikt, maar aan het hele blazersensemble dat de oren van je hoofd speelt dankzij die ritmische schoenbeweging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *