Interceptor-drone vangt drones met net [video]

Interceptor Drone
Terroristen worden slimmer en krijgen meer verstand van tech. De politie probeert ze een stapje voor te zijn met deze drone-vangende drone – MUST watch.

We schreven al eens eerder over drones die criminelen helpen met het smokkelen van allerlei drugs en wapens. Maar eerder dit jaar werd een drone ingezet om radio-actief zand op het dak van de Japanse premier te droppen. Dat was geen aanslag, maar een ongevaarlijke demonstratie tegen kernenergie.

Toch laat het zien wat je met zo’n drone allemaal voor elkaar kan krijgen. Om toekomstige drone-dreiging te voorkomen heeft Tokyo’s Metropolitan Police Department nu deze net-gooiende interceptor drone gepresenteerd. Het handige van het net: een drone met explosieven valt niet op de grond. In de komende dagen gaat hij op test-basis worden ingezet om een aantal van de belangrijkste gebouwen in de stad te beveiligen, waaronder het parlement en het kantoor van de premier.

De drone is voorzien van een net van 3 bij 2 meter en stijgt alleen op wanneer een drone wordt gespot die er niet moet zijn. Eerst zetten agenten luidsprekers in om de drone-piloot te waarschuwen dat hij het gebied moet verlaten. Als dat niet werkt stijgt de interceptor op.

Bekijk de video hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *