Je gaat BigDog niet tegenkomen op het slagveld [video]

Woef
Het is einde verhaal voor BigDog, nog voordat hij op het strijdtoneel is verschenen.

In ieder geval zul je geen Mariniers tegen gaan komen die hun elektrische hond staan uit te laten. AlphaDog of BigDog gaat namelijk al met pensioen voor hij begonnen is met werken.

De robothond was door DARPA en Boston Dynamics ontworpen om als een soort pakezel mee te kunnen lopen op een slagveld bij een operatie in moeilijk begaanbaar terrein. En werken doet hij prima, hij loopt over van alles en nog wat heen, kan spulletjes dragen van bij elkaar zo’n tweehonderd kilo.

Waarom ze hem dan toch uitrangeren? Hij blaft te hard. Blaffen? Nou ja ok, hij maakt teveel herrie. Om het geheel aan te drijven draait er de hele tijd een soort van grasmaaiermotortje in het lichaam van het hellebeest. Niet handig tijdens een geheime missie, want in de meeste woestijnen en jungles is er niemand bezig met grasmaaien, dus dat trekt nogal de aandacht.

Het ontwikkelen van het beest heeft in ieder geval $32 miljoen gekost en ook nog Spot opgeleverd, een kleiner en wendbaarder broertje voor Google. Maar ook die ga je voorlopig niet tegenkomen op straat.

[gv data=”Uc8uBzMKNAQ”][/gv]

4 reacties

  1. het gaat met dit soort dingen meestal om de techniek. Als ze een andere manier van aandrijving vinden kunnen ze deze techniek gebruiken. Bijvoorbeeld hele efficiente accus en een compressor op electriciteit oid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *