Je gesprekken zijn nu veilig in Facebook Messenger

Auteur: , 2 Reacties
Messenger

Onderlinge conversaties bieden meer privacy.

Eerder dit jaar kreeg Whatsapp eindelijk end-to-end-encryptie. Versleutelde berichten waardoor derden niet zomaar bij je berichten kunnen. Fijn voor privacy, minder fijn voor overheden. Onder andere de Nederlandse AIVD is niet blij met dit soort dingen. Ze kunnen moeilijker achterhalen of bijvoorbeeld iemand kwade bedoelingen heeft, aangezien de berichten versleuteld zijn.

Sinds deze week heeft ook Facebook Messenger end-to-end-encryptie. De berichtendienst van het sociale netwerk geeft gebruikers de mogelijkheid om deze feature aan of uit te zetten. Het is ironisch te noemen dat uitgerekend Facebook met end-to-end-encryptie komt. De Amerikaanse dienst heeft aan de hand van haar gebruikers ontzettend veel informatie in handen.

De berichtendienst van Facebook is populair. Op dit moment heeft Messenger meer dan 900 miljoen gebruikers. Door middel van updates wordt de dienst continu verbeterd en voorzien van nieuwe features.2 reacties

Waarschijnlijk net zo veilig, voor de overheid van de VS, als olie in Irak.
Eind tot Eind encryptie.. waar alle partijen hun eind-sleutel krijgen via een centrale Amerikaanse server.. Het blijft bijzonder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).