Je smartphone sneller opladen, het kan met de Legion Meter

Legion Meter
Dit kleine apparaatje haalt het maximale uit je USB-poort.

De Legion Meter is een kleine adapter met een USB-aansluiting en -stekker. Eigenlijk fungeert het als een multimeter voor je gadgets. Wanneer je iets aansluit verschijnt op het kleine OLED display hoeveel spanning, stroom, vermogen, en milliwatt uur er door de kabel stroomt. Zo kun je meteen monitoren hoeveel stroom er nou écht in je telefoon gaat.

Waar de meeste mensen dit apparaatje om zullen kopen is het feit dat je gadget automatisch met maximale stroomsterkte wordt opgeladen. Na het inpluggen van je telefoon of tablet hoef je alleen even te selecteren of het een Apple- of Android-apparaat is. Het algoritme van de Legion Meter stelt vervolgens zelf het juiste ampèrage in. Volgens de bedenkers van het 6,1 centimeter lange plugje kunnen sommige telefoons hierdoor tot 92 procent sneller worden opgeladen.

De eerste batch Legion Meters gaat op Kickstarter – waar het crowdfunddoel van $10.000 al ruimschoots is gehaald – weg voor $39 per stuk. De winkelprijs komt op $69 te liggen. Aan de hoge kant, dunkt ons, maar als het echt werkt kan het voor sommige high-end telefoons die niet eens meer reageren op een ‘zwakke’ USB-poort best handig zijn. (via AndroidPlanet)

Je smartphone sneller opladen, het kan met de Legion Meter

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *