Jij bent niet VIP genoeg voor deze exclusieve dating-app

The Leaugue Dating App
Dating-app The Leaugue werd onlangs gelanceerd in New York en San Francisco. Maar hij is lang niet voor iedereen te downloaden.

Dat kunnen alleen de 2500 ‘interessantste’ en ‘meest ambitieuze’ singles. Het doel is een ‘exclusievere Tinder‘. Voor dit idee wist oprichtster Amanda Bradford 2,1 miljoen dollar bij elkaar te krijgen van investeerders uit Silicon Valley.

The Leaugue in een notendop: Tinder voor alleen de allersuccesvolste jonge singles. De app gebruikt een zelfontwikkeld algoritme, dat potentiële kandidaten selecteert via Linkedin-cv’s. Volgens de oprichtster is ‘ambitie’ het belangrijkste criterium. Blijkbaar werken ambitieuze singles voornamelijk in de marketing en de financiële sector, want daar werken de meeste mensen die op de wachtlijst staan.

Geen voyeurs, geen neppers, geen spelletjes, geen schaamte, geen lawaai, en vooral: geen matches met willekeurige mensen, belooft de app. In het privacy-beleid staat vooral dat je de app en je profiel niet aan je vrienden mag laten zien. Alles aan The Leaugue is gericht op het uitstralen van exclusiviteit. Van het grijs-groene ontwerp tot een exclusief lanceringsfeest voor de eerste gebruikers.

The Leaugue Singles

In San Francisco zijn al 150.000 exclusieve matches gemaakt, en de app krijgt elke maand 50% meer gebruikers (en wordt dus ook elke maand 50% minder exclusief). In New York ‘mogen’ 2500 mensen de app gebruiken, die elk twee vrienden mogen uitnodigen. Of deze op hun beurt ook weer invites mogen uitdelen is niet duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *