Jony Ive: iPhone-gebruikers kunnen grotere accu vergeten

Apple kiest voor dun design ten koste van batterijduur
Steeds meer iPhone-gebruikers ergeren zich aan de karige accuduur van hun telefoon, maar als het aan Jony Ive ligt komt daar geen verandering in.

Een recente poll van Business Insider wees uit dat 73 procent van de bezoekers liever een wat dikkere smartphone zou hebben, als dat betekent dat de batterij langer meegaat. Helaas houdt Apple zijn poot stijf. Jony Ive verdedigde de dunnere iPhone-modellen in een interview met de Financial Times. Volgens Ive hoeven Apple-gebruikers niet te rekenen op een grotere batterij, want dat zou de smartphone minder aantrekkelijk maken.

Volgens Ive gebruiken iPhone-users de smartphone juist zo vaak omdat ‘ie dun en licht is. Als gevolg daarvan is de batterij dus sneller leeg. Toch schijnt Apple wel vaker problemen te hebben met de batterijduur van hun apparaten, waarbij het vaak vooral vlak na de lancering raak is. Volgens developers die werken aan apps voor de Apple Watch zouden zij bijvoorbeeld worden beperkt in hun mogelijkheden, omdat de accu van de smartwatch anders te snel leeg is.

9 reacties

  1. Ik heb een 6+ en eigenlijk helemaal geen klachten. Ding haalt prima het einde van de dag. Dat was bij al de eerdere iPhones eigenlijk ook zo kan ik me herinneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *