Jumbo komt in 2019 nog persoonlijker boodschappen bezorgen

Jumbo-bezorging-hubs
Haaallloooooo! De bezorghubs worden al getest in Den Bosch.

Vanmorgen maakte Jumbo bekend dat 2018 een goed jaar geweest is. Opvallend is de groei in het bezorgen van boodschappen. Inmiddels maakt de online bestelde omzet van Jumbo haast 4% van het totaal uit. De omzet behaald uit het bezorgen aan bedrijven is zelfs verdrievoudigd in vergelijking met 2017. In 2019 zal dit ongetwijfeld verder groeien, want om de vraag aan te kunnen heeft de supermarkt niet alleen een tweede e-fullfilment center geopend, maar ook het bezorgconcept verder verfijnd.

Onder het motto ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ heeft de Brabantse boodschappengigant zich laten inspireren door het hub-concept van bezorgconcurrent Picnic. Wanneer jij jouw boodschappen online bestelt worden de producten verwerkt tot barcodes en in de nacht voor levering bij elkaar gezocht in grote distributiecentra. Vervolgens wordt de vracht op stille momenten uitgereden naar kleine hubs in wijken of dichtbevolkte gebieden. Daar kan de bezorger dan de boodschappen volgens route laden en veel efficiënter bezorgen. Zo is er tijd voor meer bezorgingen doordat er minder fileleed is en de boodschappen al ingepakt zijn.

Inmiddels draaien de eerste testhubs in Den Bosch en binnenkort testen zij verder en roepen zij Haaalllooooo Amsterdam en Hallloooo Middelburg. Of zij, net zoals concurrent Albert Heijn, de boodschappen ook binnen zetten als je er niet bent is niet bekend. We hopen wel dat men ervoor zorgt dat de boodschappenlijstjes niet gehackt worden.
Jumbo maakte verder bekend sowieso in te zetten op digitalisering. Op de Techcampus in Veghel werken meer dan 100 mensen aan oplossingen om jouw winkelwagentje met inhoud te digitaliseren. Ook gaat Jumbo volgens haar persbericht winkels in België openen. Of men daar ook gezellig haallloooo aan de deur komt roepen is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *