Jumbo-medewerker hackt laptops uit verveling

Auteur: , Geen reacties
Jumbo

Wellicht dat wat meer waardering en uitdaging deze ellende hadden kunnen voorkomen.

Een goede werkgever zorgt ervoor dat zijn werknemers gemotiveerd zijn en blijven – dat leidt tot betere prestaties, en uiteindelijk tot hogere winst voor de onderneming. Supermarktketen Jumbo heeft dit blijkbaar niet helemaal begrepen, want een bedrijfscontroleur blijkt bijna honderd laptops van medewerkers te hebben gehackt ‘uit verveling’.

De bommenleggende afperser is nog steeds niet gepakt, maar deze hacker is nu door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een schadevergoeding van 30.000 euro, een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie weken. Dit nieuws komt van Omroep Brabant. Dankzij de hacks kreeg de controleur toegang tot de inloggegevens en privé-mailadressen van andere Jumbo-medewerkers. Naar alle waarschijnlijkheid gaat hij zich de komende tijd nog heel wat meer vervelen, want de 37-jarige man uit Helmond werd per direct op non-actief gesteld toen de hacks aan het licht kwamen.

Dat hij niet de gevangenis indraait, is te danken aan het feit dat hij zelf een psycholoog heeft ingeschakeld om aan zijn problemen te werken. Of Jumbo een interim-HRM-manager aanstelt om dit soort zaken in de toekomst te voorkomen is niet bekend. Ondertussen maakte de keten vorig jaar nog wel gewoon een winst van een kwart miljard euro – blijkbaar gaan er ook dingen goed.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).