Kabinet wilt meer mensen op de fiets

Fietsen is gezond, schoon voor het milieu en goedkoop. Niet voor niks dat veel Nederlanders de fiets kiezen als vervoermiddel. Het kabinet wilt nóg meer inzetten om de maatschappelijke voordelen van fietsen nog meer te benadrukken. Meer mensen op de fiets als vervoermiddel van en naar werk, een fietsplan voor kinderen en fietsenstallingen bij grote stations en woonwijken. Dat is het plan van het nieuwe fietsbeleid van staatssecretaris Heijnen.

In dit artikel lees je meer over het nieuwe fietsbeleid dat van Heijnen heeft gedeeld met de Kamer.

Met de fiets naar je werk

Fietsen maakt files minder lang en het openbaar vervoer minder druk. Ook is gebleken dat mensen die regelmatig naar werk fietsen, zich minder vaak ziek melden. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom staatssecretaris Heijnen zich inzet om de komende 2,5 jaar ruim honderdduizend extra mensen te stimuleren de fiets te pakken naar het werk. Hoe dit wordt gedaan? Door de juiste infrastructuur te bieden en veiligheid te garanderen.

Nieuwe woonwijken en fietsen

Om de nieuwe doelstellingen te kunnen realiseren is het belangrijk te kijken naar de bouw bij woonwijken die worden gerealiseerd. Het is belangrijk dat huizen goed te bereiken zijn om woongeluk te kunnen realiseren.

De komende jaren is er ruim 7,5 miljard euro begroot om woonwijken beter bereikbaar te maken op de fiets, maar ook bijvoorbeeld voor het openbaar vervoer. Er worden nieuwe doorfietsroutes gemaakt en er worden nieuwe fietstunnels en fietsbruggen aangelegd. In totaal zijn er 21 verschillende nieuwe projecten over het hele land.

Fietsen en werkgelegenheid

Zoals genoemd zijn er 21 nieuwe projecten om fietsen in Nederland nog aantrekkelijker te maken. Naast dat fietsen dus voordelen oplevert voor de maatschappij, is fietsen zo ook goed voor de economie. Gebleken is dat er ruim 13 duizend voltijdsbanen in Nederland zijn.

Favoriete fietsen van Fietsvoordeelshop.nl

Ben je op zoek naar een nieuwe fiets om te gebruiken voor woon- werkverkeer? Wij hebben onze favoriete fietsen voor je opgesomd:

Cortina U4 Transport RN3 2022

De Cortina U4 Transport RN3 2022 valt onder de categorie transportfietsen en is erg populair in steden. Je kan deze fiets krijgen in dames en heren variant. De kleuren zijn roze mat of zwart mat, voor een aanschafwaarde van 629 euro bij Fietsvoordeelshop.nl!

Deze fiets beschikt over een dubbele standaard en een stuurvergrendeling. Ideaal als je vaak bagage mee wilt nemen van punt A naar punt B. Je kan gebruik maken van 3 verschillende versnellingen.

Liever meer weten over een elektrische fiets? Lees dan meer over de kosten van een elektrische fiets in dit artikel.

Batavus PACKD 3 2022

Ben je op zoek naar de ideale fiets om mee naar werk of school te gaan? Deze hippe fiets van Batavus is verkrijgbaar in de kleuren blauw mat, groen mat, roze mat en zwart mat. Er is een dames- en heren variant.Je kan deze hippe transportfiets Batavus PACKD 3 2022 aanschaffen bij Fietsvoordeelshop.nl voor een bedrag van 659 euro.

Neem eenvoudig je bagage mee dankzij het handige voorrekje en de snelbinder die op het voorrek zit. Zet je fiets veilig op slot dankzij het extra stuurslot en de dubbele standaard waarover deze fiets beschikt. Ga je een helling op? Maak dan gebruik van één van de 3 versnellingen!

Ben je benieuwd naar één van de fietsen van Fietsvoordeelshop.nl? Maak dan geheel vrijblijvend en volledig kosteloos een afspraak voor een proefrit bij één van de fysieke winkels van Fietsvoordeelshop.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *