Kan de LG Q Stylus op tegen de Galaxy Note 8?

Kan hij de gevestigde Galaxy Note 8 verslaan?
Top-tier phablet tegen een vriendenprijsje.

Voor fans van een smartphone met een stylus zijn er een aantal opties, waarvan de Apple Pencil behoorlijk prijzig is en de phablet van Samsung kan nog wel eens batterijproblemen krijgen. Kortom, genoeg ruimte voor LG om het gat in het stylus-segment op te vullen.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf kondigt waarschijnlijk daarom de LG Q Stylus aan. Het toestel krijgt een 6.2-inch 18:9 FHD Plus display, 3GB RAM, 32GB opslagruimte en een 16MP camera. Naast de ‘gewone’ uitvoering komen er tevens een Plus-model en een goedkopere Alpha-variant aan. De Plus-versie krijgt 4GB RAM en 64GB opslag terwijl de Alpha een gedowngrade 13MP camera krijgt.

Verder zullen alle uitvoeringen uitgerust worden met een 1.5GHz of 1.8GHz Octa-Core processor, IP68 stof- en waterbestendigheid, een USB Type-C stroomaansluiting, een vingerafdrukscanner op de achterkant en een 3,300mAh batterij.

Voor de duidelijkheid, die specs kunnen niet op tegen de krachtpatser die Galaxy Note 8 heet. Hoewel het scherm ongeveer net zo groot is en de resolutie van de camera zelfs op papier lager is, wint de Note 8 gemakkelijk op het gebied van de belangrijkste hardware. Met 6GB RAM, een 2.3 GHz Octa-Core processor en 64GB opslagruimte (uitbreidbaar tot 256GB) is Samsungs’ phablet zonder meer beter.

Het verschil zit hem daarentegen voornamelijk in de prijs. LG probeert de consumenten met een kleiner budget voor een smartphone te bedienen. Hoewel de Zuid-Koreanen nog geen specifieke prijzen hebben genoemd, beloven ze een toestel ‘zonder premium prijs’. Met andere woorden, als het goed is gaat de Q Stylus minder kosten dan Galaxy’s prijs van rond de €700 euro.

De LG Q Stylus komt volgende maand in beperkte oplage uit in Amerika en Azië, waarbij het toestel in andere ‘sleutelregionen’ uitkomt in het derde kwartaal van dit jaar.

Meer over phablets, stylo’s en pennen lezen? In dit artikel vind je alle verwachtingen van de high-end Galaxy S9 op een rijtje. Of wat dacht je van deze stylo, die ‘werkt’ op papier, maar je tekening overzet naar een digitale versie. Wat dacht je tot slot van de Huawei’s aankomende vlaggenschip, de Honor V10.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *