Kan de PlayStation 5 het zinkende Sony Mobile redden?

Helaas, Sony
Iedereen gaat voor de PlayStation, niet voor de Xperia.

Het is waar, iedereen die ook maar iets met PlayStation heeft zit met smart te wachten op de PlayStation 5. Gisteren werd bekend dat we daar voorlopig nog niet aan hoeven denken, want het duurt nog even. Sony Mobile zit daarbij misschien nog wel het meest uit te kijken naar de release van de console, want de toekomst van het sub-bedrijf lijkt op het spel te staan.

Uit de kwartaalcijfers van Sony blijkt dat het eigenlijk best wel goed gaat met het Japanse bedrijf. Waar het bedrijf in totaal in 2017 nog 734,9 miljard yen binnenhaalde, is dat maar liefst 894,2 miljard yen in 2018 geworden. Tot dusver niets te klagen, toch?

Nu weten we niet precies hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij Sony, maar het lijkt er op dat de Mobile-afdeling behoorlijk vaak een belletje moet doen naar de console-department. Sony Mobile verloor namelijk 97,1 miljard yen in fiscaal jaar 2018 terwijl dat in dezelfde periode in 2017 ‘maar’ 27,6 miljard yen was. 2018 was dus goed voor een verlies van bijna 780 miljoen euro. Als zure kers op de mislukte taart werden er met 6,5 miljoen eenheden ruim 50% minder smartphones verkocht.

Kortom, op papier lijk het alsmaar duidelijker dat Sony het dode gewicht genaamd Mobile division moet lozen, al is het natuurlijk nooit zo simpel. Hoe zit het met de support voor de net uitgekomen nieuwe Xperia-reeks? En wat moeten al die werknemers dan gaan doen.

Lees ook: Sony Mobile loopt leeg terwijl Sony Gaming binnenharkt

Foto @Ben Robinson (CC BY 2.0)

Eén reactie

  1. Misschien weer compacte telefoons uitbrengen? 🙂 Ik (als een van de weinigen maar zeker niet enige) kan maar moeilijk mid/high range compacte telefoons vinden, alles wordt maar groter en Sony had juist de compacte modellen met hoge kwaliteit. Volgens mij was dit dan ook wat verkocht. In een wereld waar alle smartphones alleen maar groter worden (en nu de displays ervan..). Nu lijkt de Samsung Galaxy S10e de enige compacte Android telefoon van nu te zijn met best goede specificaties. Apple buiten gelaten omdat het niet te vergelijken is met Android. Maar ook Sony zegt groter is beter omdat mensen dit willen. Maar nu ze geen nieuwe compacte telefoons meer hebben uitgebracht, wat gaat ze nu nog onderscheiden? Misschien toch de 4k scherm of het merk of hardware of software?

    Ik ben een van degene die liever een kleiner telefoon wat fijn in de (een) hand ligt gebruikt. Nu dat telefoons zoveel mogelijk scherm moeten hebben is het ook niet meer makkelijk in gebruik door onhandig laag plaatsing van knoppen en alles dat gevoelig is voor per ongeluk aanraken en alle nieuwe gestures maken het er niet beter en wat dan als je een scherm met gebogen randen hebt. Voor rustig twee handen gebruik is dit een stukje minder erg. Ik zie liever telefoons weer van plastic ; ) staal geeft eigenlijk alleen maar een premium gevoel/uiterlijk en nadelen.

    “We stuck with Compact for a very long time, because of the ease of use. There’s always room for different sizes, but people want a lot more surface area for their content now.”

    Ik hoop toch dat de Xperia XZ4 Compact alsnog uitkomt en alsnog Sony een ander manier vind om succesvol te zijn in Mobile. Voor de smartphones tijdperk had Sony de beste en meest gebruiksvriendelijke multimedia telefoons, maar nu zijn zij niet de enige ten minste niet zover ervaren kan worden voordat je men een telefoon koopt. Misschien moeten ze ook af van die bijna scherpe hoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *