Kan Google voorkomen dat je online spoilers ziet?

Spoiler-Alert
Er zijn weinig dingen irritanter dan een favoriete film of tv-serie die voor je verpest wordt omdat mensen op social media het einde voor je verklappen. Google gaat met een nieuw patent de strijd aan met de internetspoiler.

‘Snape killed Dumbledore’ is misschien wel de beruchtste spoiler van het internettijdperk, en is inmiddels dan ook uitgegroeid tot een populaire internetmeme. Dat neemt niet weg dat het jaren geleden voor Harry Potter-fans haast onmogelijk was om ‘ongespoiled’ het internet op te gaan.

Anti spoil-systeem
Door de jaren heen hebben sociale media tal van sportwedstrijden en televisieshows verpest, maar daar komt als het aan Google ligt binnenkort een einde aan. Zij hebben namelijk onlangs een patent ingediend voor een systeem dat de om informatie die jij niet gespoiled wilt hebben, automatisch verbergt.

Google-Spoiler-Patent

Het nadeel: om dit systeem effectief zijn werk te laten doen, zul je heel wat data aan Google moeten geven, zodat ze precies weten welke content voor jou geblokkeerd moet worden. Door in te zien welke shows je kijkt en boeken je leest, beslist het programma wat er wel of niet geblokkeerd is op je scherm.

Spoiler alert!
Op de plek van de potentiële spoiler staat dan een waarschuwing, dat de tekst een spoiler kan bevatten. Het is vervolgens aan de gebruiker om te beslissen of hij of zij het bericht alsnog wilt lezen. Veilig Facebooken terwijl je het laatste seizoen van je favoriete serie nog niet gezien hebt, of je privacy behouden, de keuze is aan jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *