Kan Rockstar Red Dead Online redden met deze update?

Lekker bounties hunten
Drie rollen moeten je gameplay-ervaring wat meer gestroomlijnd maken.

Red Dead Redemption 2 kan van alle Rockstar-games gemakkelijk een van de meest succesvolle titels genoemd worden op basis van de verkoopcijfers. Dan hebben we het daarentegen wel over de singleplayer-ervaring want Online valt het allemaal een beetje tegen. Komt daar binnenkort verandering in? Rockstar voegt namelijk een drietal rollen met unieke items en beloningen aan Red Dead Online toe.

Tijdens de release van RDR2, eind 2018, konden gamers (inclusief ikzelf) niet ophouden over hoe goed Rockstar’s epos in het Wilde Westen wel niet was. In aanloop naar het Online-gedeelte veranderde dat sentiment een beetje, want tijdens de beta bleek dat de multiplayer eigenlijk ontzettend slecht was ontworpen. Een daaropvolgende update maakte het een beetje goed, maar ruim een half jaar later lijkt de online-portie van de kaskraker niet de hoge hoogtes te kunnen halen als zijn offline broertje.

Misschien dat Rockstar daarom nu met een update komt die het fundament van Red Dead Online een beetje op de schop neemt. Waar je voorheen nog ‘doelloos’ door de prachtige wereld van Red Dead Online heen wandelde, stroomlijnt de Roles-update je ervaring een beetje. Spelers kunnen deze zomer namelijk kiezen uit drie verschillende archetypen die je wat richting geven in Read Dead Online.

Bounty Hunter
De Bounty Hunter is de meest toegankelijke rol die door de meeste spelers waarschijnlijk nu al bekleed wordt. Je zoekt criminelen op en levert ze af aan de lokale sheriff, uiteraard ‘dead or alive’. De Bounty Hunter krijgt toegang tot een sterk lasso, kan speciale trucs doen met zijn gun en heeft beschikking over verbeterde tracking-skills om mensen op te sporen.

Trader
Hoewel men doorgaans denkt dat de Wilde Westen zó wild waren dat iedereen elkaar altijd overhoop aan het schieten was, is het tegendeel waar. De Trader spiegelt het andere fundament van Amerika in die tijd af: kapitalisme. Als Trader kun je vanuit je kamp een zaak opzetten om zo, door materialen te verzamelen en daar speciale producten van te maken, extra geld te verdienen. Oh, en hij kan zijn kamp laten bewaken door een hond!

Collector
De derde en laatste klasse die je kunt kiezen in Red Dead Online is de Collector, een variant van de goudzoeker die essentieel is voor de definitie van het Wilde Westen. Hij verdient zijn brood door in de gigantische wereld van Red Dead bijzondere items te vinden. De Collector kan zelfs toegang krijgen tot speciale items als de Refined Binoculars, de Horse Lantern en zelfs een Metal Detector.

De klassen geven de speler een manier om meer progressie door te maken in de game; door met een van de drie archetypen te spelen verdien je betere skills en items. Keuzestress kun je daarentegen thuis laten, want je kunt naar lieve lust switchen tussen de drie rollen. Je kunt al je tijd in één rol steken, of lekker de richting op gaan waar je op dat moment zin in hebt!

Wanneer de update uitkomt is nog niet bekend, maar in deze blogpost laat Rockstar weten dat er meer content zal worden toegevoegd, alsmede veranderingen aan de combat. Zou het het dan eindelijk waard worden om Red Dead Online op te starten en het vele malen populairdere GTA Online even achterwege te laten? We zullen het zeer binnenkort weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *