Kan tweede versie penta-cameraphone PureView wel bevredigen?

Niet overweldigend
De eerste was een beetje.. meh. Kan de tweede uitvoering wel indruk maken?

Nokia was ooit vooral bekend om zijn ijzersterke mobiele telefoons maar de laatste tijd proberen ze herkenbaar te zijn door de ietwat ongemakkelijk ronde camera-set-up. De 9 PureView was daarbij het magnum opus van het van oorsprong Finse merk, al waren de specs buiten de overdaad aan camera’s niet zo heel indrukwekkend. Kan een tweede versie de legendarische status van het merk herstellen?

De focus van de 9 PureView was zonder twijfel de camera (vijf 12 megapixel camera’s) maar ondanks de nadruk op het camera-eiland kon zelfs dat stukje van het toestel weinig indruk maken op de meeste smartphone-gebruikers. Verder waren het 6-inch scherm (1440 x 2880 pixels), Snapdragon 845, 6GB RAM en 128GB opslagruimte ook niet per se baanbrekende specs.

Het vervolg op dit toestel, de Nokia 9.1 PureView, zou een hoop goed moeten maken. Volgens 91Mobiles zou dat toestel een Snapdragon 855 krijgen, inclusief een grotere 4000mAh batterij, 8GB RAM, een 13MP camera-module, en wederom 128GB opslagruimte. Kortom, op zo’n beetje ieder gebied beter. Je zou zelfs kunnen stellen dat de 9.1 PureView de smartphone is die de eerste 9 PureView eigenlijk al had moeten zijn.

Maar volgens het medium (dat overigens geen bron benoemt voor hun informatie) gaat Nokia meer voor een Pro-versie met de 9.1. Het ding zou omgerekend rond de €760 gaan kosten, wat zo’n €250 duurder is dan zijn kleine broertje. En daarvoor krijg je een best wel prima toestel met een hoop camera’s, maar waarschijnlijk ook een ijzersterke OnePlus 7T Pro. En de OnePlus is daarbij ook niet te ‘hacken’ met een pakje kauwgom!

Volgens NokiaAnew komt het toestel in het voorjaar van 2020 uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *