Kanye krijgt Tidal op #1 in app-store

Life of Pablo
Kanye heeft vandaag zijn album exclusief uitgebracht op Tidal en dat genereerde een hoop downloads voor de streamingdienst.

Er was de afgelopen weken een hoop te doen om de lancering van the life of Pablo: het eerste Kanye-album in drie jaar zou eerst Swish heten, toen Waves. Het zou op dag x komen, toen op dag y, toen werd er nog een extra nummer aan vastgeplakt, en uiteindelijk zou het vrijdag te downloaden zijn, maar er verscheen geen downloadlink. En precies op het moment dat iedereen denkt: NU moet het album komen, komt het er ook. Of toch niet, of half, want het is er wel, maar alleen voor Tidal-gebruikers.

Geen wonder dus dat er vandaag een flinke toename in het aantal app-downloads valt waar te nemen. Maar dat Tidal zelfs de ranglijst van iOS-apps zou aanvoeren, dat is toch wel een bijzondere prestatie.

Tidal 1 app

Wie een Tidal-abonnement heeft (en nee, een gratis versie is er dus niet – wel een gratis trial van een maand) kan een week lang de 18 tracks downloaden via Kanye’s site, terwijl de rest van ons een torrentje pakt nagelbijtend zit af te wachten.

Opvallend, omdat het eerder leek alsof Kanye helemaal klaar was met Jay-Z’s streamingdienst.

Nog meer Kanye-technieuws vandaag: West wil graag een miljard dollar hebben van Mark Zuckerberg, zo laat hij weten via Twitter. Kanye is namelijk een onuitputtelijke bron van geniale ingevingen en met een miljardje zou hij er wellicht een paar van kunnen verwezenlijken. Welke ideeën het zijn is niet helemaal duidelijk. Eén ervan zou alvast het verlichten van zijn eigen schuldenlast kunnen zijn: een paar uur eerder claimde hij nog een schuld van 53 miljoen dollar te hebben. Als Zuckerberg het geld trouwens niet wil ophoesten, dan is het ook prima als Larry Page van Google het doet (‘All you dudes in San Fran play rap music in your homes but never help the real artists…’).

The Life of Pablo is te downloaden via Kanyewest.com of kanyewest.tidal.com.

3 reacties

  1. Kanye die net nog op twitter poste. “I don’t have enough resources to create what I really can…”

    Als je er naar kijkt als een typetje van een of andere komiek dan is het best geinig.

    • @Donstil: Misschien is het een beetje een zelfingenomen gast, maar hij maakt wel albums die goed verkopen en nog beter gewaardeerd worden. Ik zou liever geld investeren in zijn ideeën dan in die van de meesten van zijn collega’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *