Kassa! Snapchat harkt €400 miljoen binnen

Snapchat
Het miljardenbod van Facebook voor een overname wezen ze vorig jaar nog af, maar het bedrijfje heeft nu wel een paar honderd miljoen op de rekening mogen bijschrijven.

Met Snapchat kan je vrienden vieze leuke foto’s of berichtjes sturen, die vervolgens tussen de 1 en 10 seconden (afhankelijk van wat je instelt), getoond worden aan de ontvanger. Een slim idee van oprichter en voormalig Stanford-student Evan Spiegel (24) want momenteel worden er dagelijks zo’n 700 miljoen snaps verstuurd.

En met zulke grote gebruikersaantallen ben je een goudmijn voor de techreuzen. Facebook bood 3 miljard dollar, Google ging daar zelfs nog met een miljard overheen, maar de heren zeiden nee tegen de overnames. Wel hebben ze nu een investeringsronde achter de rug waarbij 486 miljoen dollar (402 miljoen euro) is betaald voor een onbekend aandeel van het bedrijf. Het bedrag zou zijn opgehoest 23 investeerders, waaronder Alibaba, Yahoo en Kleiner Perkins Caufield. Daarmee ligt de waarde op zo’n 10 miljard dollar.

20 jaar onder toezicht

Ondertussen heeft de piepjonge startupp het al wel helemaal verbruid bij de Amerikaanse overheid en de Federal Trade Commission (FTC). Die heeft Snapchat op de vingers getikt voor het voorliegen van zijn gebruikers. Snapchat beloofde gebruikers dat gedeelde foto’s zichzelf zouden vernietigen, terwijl ze in de praktijk nog maanden ongecodeerd op telefoons en servers rondzwierven. De FTC meent dat Snapchat dit wist, wat neerkomt op het voorliegen van zijn gebruikers. Het is niet tot een boete gekomen, maar de komende 20 jaar staat het bedrijf wel onder toezicht van een privacywaakhond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *