Kickstarter bedrijf verspilt miljoenen, investeerders boos

Ossic
Of alle duizenden mensen met een pre-order gewoon verder willen gaan met hun leven.

Op Kickstarter zien we vaker veelbelovende projecten langskomen. Waar het ene project een schot in de roos blijkt te zijn, zal een ander het levenslicht niet eens zien, zelfs niet na een succesvolle campagne. Zo ook bij Ossic, een startup gespecialiseerd in een headset met 3D geluid.

Ossic genereerde maar liefst 2,7 miljoen dollar op Kickstarter en 3,2 miljoen dollar op Indiegogo voor haar Ossic X koptelefoon. Het apparaat werd gepitcht als een hoogwaarde ‘head-tracking’ koptelefoon en moest perfect zijn voor het luisteren naar 3D audio, vooral wanneer men zich in een virtual reality-omgeving zou bevinden.

Na de succesvolle campagne had het bedrijf ongeveer 22.000 potentiële klanten die aan het wachten waren op de koptelefoon. In een statement op haar site blijkt dat Ossic alle miljoenen verdampt heeft, tot grote ontsteltenis van de financierders. Ossic zelf geeft de langzame adoptie van virtual reality deels de schuld voor het mislukken ervan.

Het bedrijf blijkt volledig bankroet te zijn, waardoor ongeveer 22.000 mensen kunnen fluiten naar hun investering. De koptelefoons van 999 dollar zijn slechts verscheept naar de eerste 80 investeerders. De koptelefoons die het bedrijf nog heeft liggen, kan het vanwege de geldproblemen niet eens verzenden. We zijn benieuwd of de verschillende actiegroepen inzage krijgen in de financiële blamage van Ossic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *