Kies maar: liever tragere of snellere iPhone?

Apple gaat oudere iPhones niet meer vertragen
Tim Cook heeft goed nieuws.

De Apple-topman heeft in een interview met ABC News laten weten dat je binnenkort zelf de keuze krijgt: een betere accuduur of betere prestaties. Onlangs bleek dat Apple de prestaties van oudere iPhones terugschroefde, om zo te voorkomen dat de accu te snel leeg zou gaan.

Het is natuurlijk de vraag of je iPhone er beter van wordt als je de vertragingsmodus uitschakelt. Apple gaf in een eerder stadium al aan dat de accu niet voor niets gespaard moet worden. Naast een kortere accuduur zou het bijvoorbeeld kunnen dat je telefoon plotseling uitvalt.

Apple komt ook met de mogelijkheid om de status van je accu te checken. Daarbij gaat het dan niet alleen om het accupercentage, maar ook over de ‘gezondheid’. Hoeveel van de originele capaciteit is er nog over, hoe snel is de accu leeg, enzovoort.

4 reacties

  1. En dan bouwen ze in die update zeker ook een code dat, zodra je de vertragingsmodus uitschakelt, je batterij idd veel sneller leeg gaat bij een “oude” accu zodat ze kunnen roepen: “zie je wel, wij maken ze niet voor niets trager”.

  2. @JordyS: “Onlangs bleek dat Apple de prestaties van oudere iPhones terugschroefde, om zo te voorkomen dat de accu te snel leeg zou gaan.”

    Dat is niet correct. Het terugschroeven van de prestaties is gedaan omdat de batterij geen piekbelasting meer aankon na verloop van tijd. Immers geeft Apple zelf aan dat het opnieuw inschakelen van de volledige prestaties kan leiden tot onverwacht herstarten van de telefoon.

    Het probleem is dat sommige gebruikers ervaarden dat hun toestel herstartte, terwijl de batterij nog bv 75% vol was. Vandaar dat ze gebruikers het voorstel deden dat ze nu voor 30 Euro hun batterij kunnen laten vervangen, om zo opnieuw optimale prestaties te garanderen, maar niet onbelangrijk, om te voorkomen dat hun toestel onverwachts opnieuw opstart.

    Het probleem hier is, dat een nieuwe batterij geen permanente oplossing is, en zodra de batterij na een tijdje weer verslijt, begint het probleem van voren af aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *