Kijk binnen in de AC-130, de Hercules met kanonnen [video]

Auteur: , 4 Reacties
Doewie

Een Hercules is op zichzelf al een indrukwekkend vliegtuig, maar met een houwitser aan boord is het indrukwekkender.

Je hebt slagschepen, destroyers op het water en je hebt jachtvliegtuigen en bommenwerpers in de lucht. Als je als luchtmacht en marine beide hebt, dan ben je gelukkig. Nog gelukkiger mag je jezelf prijzen met een carrier battle group. Want met dat laatste kun je de oorlog overal op de wereld uitvouwen en winnen.

Maar wat mist er nog in dat rijtje? Een slagvliegtuig. Een combinatie van alles. Artilleriestukken in een vliegtuig. Gatling guns die niet alleen maar in de lengterichting tijdens een duikvlucht raak kunnen schieten en natuurlijk gewoon ook nog wat bommen en kruisraketten. En binnenkort ook nog eens echte laserstralen!

De AC-130 heeft dat wel allemaal aan boord en dat wist je natuurlijk al lang van je missies in Battlefield 3.

Heb je al eens aan boord gekeken? Met deze video kan dat.4 reacties

Ja mooi! Graag meer van dit!
Weet iemand waarom zo’n vliegtuig nog oude propellers heeft en geen moderne straalmotor? Heeft dit systeem minder onderhoud nodig b.v.
@aambei: Straalmotoren hebben een bepaalde luchtverplaatsing nodig om efficiƫnt te zijn.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Turboprop

“Een turboprop (voluit: turbopropeller), in het Nederlands ‘schroefturbinemotor’, is een type vliegtuigmotor dat speciaal geschikt is voor langzamer vliegende vliegtuigen.”

“Aangezien een propeller zeer efficiĆ«nt is bij lage vliegsnelheden, wordt dit motortype vooral aangetroffen in kleine passagiersvliegtuigen (de Fokker 50 bijvoorbeeld) en vrachtvliegtuigen. Propellers worden niet gebruikt bij snelle vliegtuigen omdat bij hogere toerentallen de luchtstroom bij de tippen van de rotorbladen een supersonische snelheid krijgt, wat leidt tot veel meer luchtweerstand waardoor de effectiviteit afneemt.”
Ze hebben al meerdere pogingen gedaan om een moderner vliegtuig te ontwikkelen als vervanger van de c130 maar blijkbaar hebben ze nog niks kunnen ontwikkelen wat alle prestaties kan verenigen wat de c130 allemaal in zich heeft. Verder kunnen propellervliegtuigen economischer met brandstof omgaan wat toch handig is op verkennings of in dit geval ondersteuningsmissies.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).